Investitiile in piscine i-au costat pe romani 4 milioane de euro in 2016. Crestere de 20% estimata pentru 2017

In anul 2016, romanii au investit aproximativ 4 milioane de euro in constructia de piscine, iar specialistii din domeniu estimeaza ca in 2017 aceasta cifra va inregistra o crestere de 20%.

Industria constructiilor a ajuns, in prezent, la o constanta pe piata de piscine. Cea mai prospera perioada pe piata din Romania in ceea ce priveste acest sector din domeniul constructiilor a fost intre anii 2000 si 2007. Ulterior, criza economica a afectat considerabil domeniul constructiilor de imobiliare, insa nu la fel de mult si piata constructiilor de piscine, iar puterea de cumparare nu a scazut in randul beneficiarilor. Fata de 2016, specialistii se asteapta la cresteri de circa 20% ale pietei, cresteri care vor continua si in urmatorii ani, bazate pe tendintele pietei in ultimii 5 ani, a declarat pentru Agerpres Doru Crangus, expert Piscine Service.

Proprietatile dotate cu piscina sunt de pana la 3 ori mai scumpe in momentul vanzarii

”Bugetul investit in construcția unei piscine ar putea fi obtinut ca profit la o valoare de trei ori mai mare in momentul vanzarii proprietatii, estimeaza specialistii in constructii piscine. Cu toate acestea, factorul determinat al valorii proprietatii pe criteriul prezentei unei piscine ramane vechimea constructiei, intrucat investitia initiala se poate devaloriza odata cu deteriorarea piscinei”, a mai adaugat domnul Cragus.

Recomandat de pe Arhispec.ro
Granit Padang Yellow (Aur Desert) Fiamat 60 x 30 x 1.5cm
[prod2]

Cat costa sa construiesti o piscina in 2017?

Specialistii din domeniu sustin ca, in 2017, constructia unui model standard de piscina ingropata cu dimensiune de 32 mp, porneste de la 8.000 de euro, la care se adauga pretul manoperei de instalare a piscinei (tarif de pornire de 350 de euro/mp) si costul transportului materialelor, ce variaza in functie de locatia unde are loc constructia piscinei, dar si de complexitatea acesteia. In cazul piscinelor asimetrice, costurile totale de constructie cresc cu circa 20%. La acestea se mai adauga si costuri de intretinere, care, pentru pentru orice tip de piscina cu dimensiuni de maxim 10 pe 5 metri pornesc de la 200 de euro pe luna.

Construcția de piscine pe piața din România a început în jurul anului 1998, iar in 2016 numarul total al proprietarilor de piscine s-a ridicat la aproximativ 4.500. Anual, se construiesc, in medie, circa 300 de piscine in toata tara.

Conform datelor de pe Raportul de investitii, cea mai mare baza de date cu santiere din Romania, de la inceputul anului si pana in prezent au fost identificate 187 de investitii din domeniul Hotel & Relaxare care presupun constructia de stranduri sau piscine. Majoritatea acestor proiecte sunt realizate in cadrul hotelurilor, pensiunilor, complexurilor turistice, insa o parte dintre ele sunt reprezentate de proiecte publice – amenajarea de bazine olimpice sau dotarea salilor de sport municipale cu bazine de inot.

Afla ce proiecte din domeniul HoReCa se construiesc acum!

Sursa articol: AGERPRES/(AS — autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Gabriela Badea)