Un hotel de lux cu patru etaje va fi amenajat în centrul municipiului Arad

Hotelul va fi construit pe strada Vasile Goldiş, în clădirea în care a funcţionat, până în urmă cu câţiva ani, clădirea Direcţiei de Sănătate Publică Arad, acesta urmând să fie demolată.

Conform unui proiect de hotărâre care a fost afişat la transparenţă decizională, imobilul existent, care va fi transformat în hotel, este proprietatea SC Gemi Center SRL, şi este inclus în Ansambul urban al municipiului Arad, fiind situat în vecinătatea a două monumente istorice, Palatul Bohus şi Palatul Românul.

bagaje

Clădirea este nelocuită, iar proprietarii au solicitat autorizaţie de desfiinţare, urmând ca pe terenul din curte să se construiască hotelul.

„Hotelul propus se va încadra în categoria de lux sau first class, ceea ce înseamnă că va avea 3, 4 sau 5 stele, va dispune de minim 150 de locuri de cazare, şi va avea recepţie, cafenea, restaurante, spaţii comerciale, zonă pentru reuniuni şi conferinţe, zonă de agrement, sport, spa şi relaxare şi parcare subterană”, se arată în proiectul de hotărâre citat de Glasul Aradului.

La subsolul hotelului se are în vedere amenajarea a 42 de locuri de parcare.

La finalul investiţiei, hotelul va avea o suprafaţă de 1.377 metri pătraţi, alei pietonale, spaţii verzi şi va beneficia de iluminat arhitectural.

13 alte investitii in construirea de noi unitati de cazare au fost anuntate in acest an in judetul Arad, conform IBC Focus – creatorii celei mai mari baza de date cu santiere reprezentand hoteluri, pensiuni, restaurante si centre SPA.