Investiții de milioane de euro în reamenajarea zonelor de recreere: Malul Someșului devine o nouă destinație de plajă în Cluj

În Cluj, o nouă atracție pentru turiști și localnici a devenit disponibilă pe malul Someșului. Recent, nisipul a fost adus în zona cunoscută drept „plaja lui Boc”, ceea ce permite clujenilor să se bucure de ultimele zile calde ale toamnei pe malul Someșului, oferind o experiență similară cu cea de la malul mării. Această inițiativă este menționată în Monitorul de Cluj.

De-a lungul anului, în special în zilele toride de vară, locuitorii din Cluj au vizitat adesea această plajă din cartierul Grigorescu, chiar dacă amenajarea nu era încă finalizată.

Pe lângă aceasta, proiectul de dezvoltare din fonduri europene, în valoare de peste 23 de milioane de euro, va aduce 1,2 hectare de spațiu verde suplimentar pe malurile Someșului. În cadrul acestui proiect, vor fi plantați 957 de arbori, vor fi amenajate piste de biciclete și zone pietonale, un pod pietonal și o pistă pentru biciclete, o plajă amenajată, locuri de joacă și zone de fitness pentru a îmbunătăți experiența de recreere și relaxare în această zonă.

Investiții de aproximativ 1 miliard de lei pentru facilități de agrement, în Cluj

Potrivit analizei efectuate de Victa, în anul 2023, în județul Cluj, sunt în curs de desfășurare peste 40 de proiecte destinate construcției de facilități de agrement, cum ar fi zone de înot în aer liber (stranduri), piscine și locuri de joacă, cu investiții de aproximativ 1 miliard de lei.

Dacă dorești să fii mereu informat cu privire la cele mai recente noutăți sau să ai oportunitatea de a licita pentru proiecte legate de dezvoltarea facilităților de agrement în județul Cluj, precum stranduri, piscine și locuri de joacă, atunci accesează platforma Victa.ro. Fie că ești antreprenor, investitor sau profesionist în domeniul construcțiilor, această platformă îți oferă oportunitatea de a-ți extinde rețeaua de afaceri și de a fi mereu conectat la oportunitățile din industrie.

Sursa articol: https://constructfocus.ro și https://victa.ro