Care e cel mai mare hotel de 5* din Romania?

Complexul hotelier Radisson Blu din Bucuresti este evaluat de actionarul majoritar la 103,5 mil. EUR, reiese dintr-un raport al grupului israelian Elbit Imaging, care detine 77% din actiunile Bucuresti Turism, proprietarul unitatii.

Complexul Radisson de pe Calea Victoriei include 424 de camere si 294 de apartamente in cadrul Centre Ville, spatii comerciale si un cazinou.

Valoarea de piata a complexului este estimata la 175 mil. EUR, suma la care s-a ajuns conform capitalizarii fluxurilor de numerar, potrivit Elbit Imaging. Pe de alta parte, Bucuresti Turism are in derulare un credit bancar de 71,5 mil. EUR, astfel rezulatand o valoare neta de 103,5 mil. EUR.

Radisson Blu care are 424 de camere este cel mai mare hotel de 5 stele din Romania, devansand hotelul InterContinental – 423 de camere si Marriott – 402 camere.

In primele noua luni ale acestui an, Bucuresti Turism a inregistrat o cifra de afaceri neta de 86,7 mil. RON, in crestere cu 8,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Totodata, compania si-a redus pierderea neta cu 40%, de la 14 mil. EUR la 8,2 mil. EUR, in timp ce profitul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare, EBITDA a urcat cu 45%, la 34 mil. EUR.

Sursa

Tags:Add a Comment