Hotelul Populus: Proiectul care compensează o amprentă de carbon impresionantă

Pentru a sărbători Ziua Pământului, dezvoltatorii imobiliari Urban Villages și Studio Gang au dezvăluit planul pentru „Populus”, primul hotel cu emisii reduse de carbon și impact pozitiv din Statele Unite. Pregătit să se deschidă la sfârșitul anului 2023, hotelul cu 265 de camere din Denver are un restaurant și un bar pe acoperiș, fiind conceput drept un element important pentru viitorul sustenabil al domeniului HoReCa, care să răspundă nevoilor călătorilor, ale comunității și ale mediului.

archdaily.com
archdaily.com

Urban Villages creează un impact pozitiv prin plantarea și creșterea proactivă a copacilor. Structura își va minimiza amprenta de carbon în etapa de dezvoltare, folosind amestecuri de beton cu emisii scăzute de carbon. De asemenea, se vor folosi materiale preponderent reciclate, maximizând eficiența structurală, folosind mai puține materiale de finisare și minimizând deșeurile. 

Hotelul va deveni prima astfel de clădire nou construită din Denver fără spații de parcare, care sunt adesea construite cu oțel și beton armat. Această strategie încurajează utilizarea transportului public și demonstrează că spațiile de parcare aferente clădirilor nu sunt întotdeauna necesare pe măsură ce orașele evoluează către un mediu mai prietenos pentru pietoni. Hotelul va colabora cu un spațiu destinat parcărilor din apropiere pentru vizitatorii care au nevoie de ele.

archdaily.com
archdaily.com

„Îmbunătățirea rezilienței orașelor nu a fost niciodată mai urgentă – și include reducerea emisiilor de carbon, precum și consolidarea legăturilor comunitare. Am proiectat Populus drept o nouă destinație în centrul orașului Denver, care combină aceste ambiții de mediu și sociale. Cu ferestrele sale distinctive, clădirea cultivă o scenă pietonală plină de viață, conectându-vă simultan cu priveliștile minunilor naturale dincolo de limitele orașului. Ferestrele și fațada sunt, de asemenea, concepute pentru a oferi performanțe ridicate – auto-umbrire, izolație și canalizarea apei de ploaie”- Jeanne Gang, fondatoarea Studio Gang.

Designul Studio Gang prezintă o structură inspirată de arborele Aspen, cu ferestre distinctive în formă de ochi. Acestea îmbunătățesc performanța energetică care corespunde climei variate din Denver. Designul fațadei este optimizat de „capacele” regăsite la fiecare fereastră. Acestea canalizează, de asemenea, apa de ploaie pentru a menține un aspect continuu curat și luminos. La interior, ferestrele variază ca mărime, reflectând diversitatea spațiilor. 

archdaily.com
archdaily.com

Hotelul va dispune de o serie de servicii și facilități, cum ar fi cafenele, saloane, săli de întâlnire și săli de evenimente. Barul și restaurantul de pe acoperiș vor însufleți cartierul cu o terasă întinsă cu vegetație regională, care servește ca un loc luxuriant pentru socializare și o reprezentare vizuală a etosului verde al hotelului, în timp ce răcorește în mod natural clădirea. 

archdaily.com