Neamț: A fost lansată licitația pentru construirea unei noi baze sportive în Roman

Compania Națională de Investiții (CNI) a demarat proiectul intitulat „Proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiții: «Construire bază sportivă TIP 1, str. Islazului, nr. F.N., municipiul Roman, județul Neamț»”. Aceasta va fi contruită pe un teren pus la dispoziție de municipalitate la începutul anului trecut. Valoarea investiției se ridică la suma estimată de 5,6 milioane lei, fondurile alocate fiind de la bugetul de stat, iar ofertele se pot depune până pe 11 iunie.

www.ziarulderoman.ro

„Avem o altă veste bună și iată că la nivelul Ministerului Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, a fost lansată în procedură de achiziție publică construirea unei baze sportive tip I pe strada Islazului din municipiul Roman. Astfel au început demersurile pentru proiectarea și construcția acestui obiectiv, a primit alocare bugetară, asta ne dă certitudinea că obiectivul va fi implementat. Este un obiectiv care oferă deschiderea unei zone de practicare a sportului în municipiul Roman, va întregi și va face ca acea zonă, în care sunt investiții importante, să devină una atractivă, modernă și să o putem dezvolta armonios”, a afirmat primarul Leonard Achiriloaei.

Proiectul face parte din programul asumat de Guvernul României în urmă cu doi ani, privind construirea a 400 de noi baze sportive în România. Baza sportivă din Roman va avea următoarele funcțiuni: teren pentru fotbal, teren multifuncțional (handbal, baschet, volei), clădiri pentru vestiare, cabine pentru poartă, parcare și alei pietonale. Terenul pentru fotbal va avea și o tribună pentru 500 de spectatori precum și dotările necesare desfășurării competițiilor (porți, tabelă, bănci rezerve, nocturnă etc)