Hotelul in care s-a proclamat Unirea Principatelor zace in ruina. Primaria promite reabilitarea lui in 2018

Hotelul Concordia – cladirea monument istoric in care s-a decis la 24 ianuarie 1859 Unirea Principatelor Romane, zace in paragina de mai multi ani. Acest lucru a fost criticat in mod repetat de numerosi artisti, gazetari si arhitecti, inclusiv de Ordinul Arhitectilor din Romania, care a solicitat in 2016 Primariei Capitalei punerea corecta in valoare a acestei cladiri de patrimoniu.

Acum, odata cu implinirea a 159 de ani de la Unire, lucrurile par sa se indrepte in sfarsit in directia buna dupa ce Primaria Generala a Capitalei a anuntat ca reabilitarea acestei cladiri va incepe in primavara acestui an.

(sursa foto: constructiv.ro)

„Concret, in acest moment proprietarul imobilului a reusit finalizarea tuturor rectificarilor la Cartea Funciara, iar in maximum doua saptamani va finaliza si documentatia necesara obtinerii autorizatiei de construire„, a transmis municipalitatea.

Hotelul a fost construit in 1852 si avea 90 de camere. Cladirea a fost cuprinsa de flacari in 1884, pe atunci proprietatea maiorului Fanuta, si a ars in mare parte. A fost refacuta si a ars din nou prin 1901-1902.

In prezent, cladirea este incadrata pe lista monumentelor istorice ale municipiului Bucuresti si se afla intr-o stare avansata de ruina.

Sursa articol: constructiv.ro

(sursa foto: pagina de Facebook Stefan Sturdza)

Victa.ro a mai identificat inca 17 alte astfel de investitii care urmeaza sa fie reabilitate in acest an, printre care se numara si:

  • Reabilitarea Muzeului de Stiintele Naturii din Targu Mures
  • Reabilitarea si extinderea Muzeului Mineritului din Petrosani
  • Reabilitarea fatadelor la fostul Hotel Parc din Oradea

Solicita datele de contact de la aceste proiecte!