Hotel & Relaxare: 1 din 2 investiții anunțate sunt de tip unități de cazare

În primele 6 luni ale anului atenția investitorilor a fost îndreptată spre Unitățile de Cazare. Astfel, 50% din totalul de investiții sunt de acest tip, în timp ce pe locul 2 regăsim Spațiile de Agrement (433 proiecte identificate), iar pe 3 investițiile de tip Food & Drinks (378 proiecte identificate). Cele mai mici valori au fost înregistrate în cazul investițiilor de tip Expoziții și Zone de Conferințe (35 proiecte identificate) și Spațiile de tip zoo (9 proiecte identificate).

1 din 5 proiecte în construcție

Dorința de a nu-i prinde nepregătiți pe investitori în noul sezon estival a adus un raport de 1 la 5 în ceea ce privesc proiectele aflate în construcție. Astfel, din totalul de 2169 de investiții identificate în primele 6 luni ale anului, 419 sunt actualmente în stadiu de construcție. Totuși, în ciuda cifrelor optimiste, acestea sunt surclasate de investițiile în autorizare (663 proiecte identificate) și de cele în proiectare (498 proiecte identificate). La polul opus stau proiectele finalizate (97 proiecte identificate) și cele în intenție (16 proiecte identificate). 

Investițiile mici la conducere: 859 de proiecte identificate

În primele 6 luni din 2019, 1 din 3 proiecte de tip Hotel & Relaxare sunt în execuție (240 de proiecte aflate în construcție și amenajare versus 619 aflate înainte de execuție). Pe locul 2 regăsim proiectele medii (165 proiecte în execuție și 541 înainte de execuție), în timp ce locul 3 revine proiectelor mari (370 înainte de execuție și 131 în execuție).

Descoperă mai multe statistici esențiale pentru domeniul HoReCa din noua analiza Construct Intelligence pe care o poți solicita GRATUIT aici!