O noua bază de tratament a fost inaugurată la Vâlcele, judeţul Covasna

O bază de tratament a fost inaugurată, ieri, la Vâlcele, judeţul Covasna, după şapte ani de la începerea lucrărilor, valoarea investiţiei depăşind 3,3 milioane de lei. În baza de tratament de la Vâlcele a fost construită o clădire de băi calde, a fost amenajat parcul şi aleile şi au fost înfiinţate locuri de parcare şi pavilioane de odihnă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat că valoarea investiţiei depăşeşte 3,35 de milioane de lei, sumă din care 1,58 milioane de lei au fost asiguraţi din fonduri PHARE, peste 520.000 lei din fonduri guvernamentale, 602.000 lei a reprezentat cofinanţarea din bugetul local al comunei Vâlcele, iar CJ a alocat peste 630.000 lei. Tamas Sandor a afirmat că „brand-ul judeţului Covasna şi al Ţinutului Secuiesc” ar putea deveni turismul balnear, iar scopul autorităţilor locale este de a dezvolta şi a moderniza infrastructura.

 Lucrările de amenajare a bazei de tratament de la Vâlcele au început în 2007 şi fac parte din proiectul „Drumul Apelor Minerale”, care vizează reabilitarea băilor tradiţionale de apă minerală aflate pe terenuri din domeniul public al judeţului Covasna şi reintroducerea acestora în circuitul turistic.

Prima bază modernizată a fost cea de la Hătuica, în 2010, din fonduri guvernamentale, iar prima „clacă de construit băi”, formată din voluntari, a avut loc în vara anului 2011 la izvorul Sutei, aparţinând comunei Bodoc. Pe atunci, zona greu accesibilă a izvorului a fost transformată în doar zece zile, voluntarii realizând un loc de camping şi un bazin cu apă minerală. De asemenea, alte două băi tradiţionale din comuna Cernat au fost reabilitate, în 2012, tot cu ajutorul voluntarilor.

Sursa: bizbrasov.ro