Hotel în locul fostei fabrici de dulciuri Kraft Foods din Brasov

Proprietarii fostei fabrici de dulciuri din Braşov, situată pe strada Alexandru Ioan Cuza, au găsit se pare o soluţie pentru vânzarea imobilului care nu mai este utilizat din 2009. Potrivit site-ului Primăriei Braşov, vineri 28 februarie, în şedinţa ordinară a Consiliului Local, aleşii vor discuta, la punctul 22 pe ordinea de zi, planul urbanistic zonal depus de compania americană Kraft Foods România care vizează construirea unui ansamblu hotelier. Pe lângă structura de cazare obişnuită, complexul va fi dotat cu săli de conferinţe şi spaţii comerciale.

Kraft_Foods_HQ_Northfield_IL

Terenul are o suprafaţă de 9.800 de metri pătraţi şi în condiţiile în care este situat în centrul oraşului şi se pretează la o asemenea investiţie preţul unui metru pătrat poate ajunge chiar şi la 500 de euro. „Preţul acestei proprietăţi trebuie stabilit în funcţie de mai mulţi factori. Acest teren este unul deosebit, unicat am putea spune în oraşul nostru, atât ca amplasament cât şi ca suprafaţă. Cine îl cumpără se pregăteşte să câştige nişte bani acolo, face un complex hotelier cu multe facilităţi. Asta este o afacere care va aduce venituri importante. De aceea cred că preţul de 500 de euro/mp nu este unul exagerat, chiar în condiţii de criză. Vorbim despre o proprietate unicat, care nu mai are termen de comparaţie în oraşul nostru. Dacă ar fi terenul meu nu l-aş vinde cu mai puţin de 500 de euro/mp”, ne-a declarat Adrian Pop, expert imobiliar. Cu alte cuvinte, dacă cei 9.800 de mp se vor vinde cu 500 de euro/mp, atunci valoarea acestei tranzacţii va fi de 4,9 milioane de euro.

Vor reusi proprietarii terenului sa vanda afacerea in conditiile in care piata abunda in oferte de vanzare a unitatilor de cazare?

Esti expert HoReCa si doresti sa ofertezi la aceasta investitie hoteliera? Afla primul datele de contact de aici.

Esti interesat de hale si fabrici? Recomandam www.infohale.ro

Sursa