Izolatia fonica profesionala in salile de conferinta: de la cofraje de oua, la spuma poliuretanica

De-a lungul timpului, s-a demonstrat faptul ca exista o diversitate in ceea ce privesc tipurile de izolatii existente. Fie ca vorbim de pret, metode empirice sau stiintifice, cea mai la indemana solutie a ramas cea a…cofrajelor de oua.┬áPrinse unul langa altul direct in perete, sau atasate de bucati de carton ce vor fi prinse apoi de perete, alaturi de o mocheta industriala aplicata pe jos, acestea vor reduce reflexia, dar sunetul va ramane destul de spart.

Totusi, claritatea sunetului a devenit un lucru extrem de necesar pentru salile de conferinta. Drept urmare, in ultima perioada specialistii recomanda tot mai des solutia de izolatie fonica prin spuma poliuretanica.

Ce inseamna si cum actioneaza?

Membrana PGR se foloseste cu succes pentru atenuarea zgomotului de impact la hoteluri, apartamente, cabane din lemn, birouri, etc. Spuma poliuretanica comprimata de densitate foarte mare pentru izolatie fonica (90 – 120 kg/m3), acoperita cu material negru netesut are capacitate de absorbtie a sunetului de 10 ori mai mare decat vata minerala si de 3 ori mai mare decat vata bazaltica foarte densa. Tocmai din acest motiv sunetul din salile de conferinta va deveni mult mai curat.

Cum arata un top trei investitii in sali de conferinta, monitorizate in ultimele 3 luni, cu ajutorul asistentei virtuale de vanzare VICTA:

– Campus Multifunctional cu auditoriu – 1500 de locuri: Investitia cu o valoare estimate de 10 mil. RON, va avea o suprafata construita de 3730 mp., si va include si o gradinita, cafenea si parcari.

– Hotel Courtyard by Marriott ÔÇô 259 camere: Investitia cu o valoare de 900 mil. RON, va avea o suprafata estimata de 16500 mp, si va include un restaurant si sala de conferinta.

– Amenajare curte interioara a cladirii a Palatului Administrativ in vederea crearii unui spatiu cu functiunea sala de conferinta: Investitia va avea o valoare de 3,72 mil RON, iar suprafata va fi de 404 mp.

Cauti solutii pentru izolarea salii tale de conferinta? Solicita o oferta mai jos.