Hotel de prestigiu din Cluj se renoveaza

Unul dintre cele mai cunoscute investitii hoteliere din Cluj, Hotelul Continental, intra intr-un larg proces de renovare.

Tranzactia de 5 milioane de euro prin care cladirea a trecut de la Ardeleana la Napocamin, prin lichidatorul judiciar, a fost semnata in septembrie. Investitia pentru renovarea si reamenajarea cladirii monument a fost estimata de catre proprietar la 7,5 milioane de euro. Pentru a pune in practica proiectul, termenul de santier estimat e de trei ani, insa cladirea ar urma sa fie pusa în functiune etapizat.Untitled

In prima etapa se vor restaura fatedele. Dupa aceasta prima etapa, lucrarile vor continua. Astfel, la subsol ar urma sa fie amenajata o sala de sport, dar si o zona de spa (cu saune, vestiare si piscina), pentru a deservi partea de hotel. La parter va reaparea, conform traditiei locului, un restaurant, precum si o cafenea. Aici se va amenaja lobby-ul hotelului si sunt prevazute si doua spatii de retail pe latura dinspre str. Napoca. La primul etaj vor functiona camere si au fost propuse si spatii de conferinte. Camere vor fi amenajate si la etajul al doilea, dar si la mansarda. Se doreste ca la finalul renovarii, Hotelul Continental sa fie inclus in categoria 5 stele.

placutaLucrarile urmeaza sa demareze de saptamana viitoare. Luni o sa fie montate schelele. Reprezentantul constructorului a precizat ca acum se vor face lucrari de consolidare a fatadelor. Dansa a mentionat ca in principiu se pot trimite oferte de materiale de constructie, insa acestea trebuie sa respecte anumite standarde, imobilul fiind o cladire istorica. Ofertele primite trebuie sa fie aprobate de Comisia Zonala a Monumentelor Istorice.

Piata hoteliera din Cluj este una dintre cele mai dinamice din Romania, cu un grad de ocupare peste medie. Acest lucru a fost observat si de alti investitori hotelieri. Specialistii in monitorizarea pietei constructiilor de la IBC Focus au verificat telefonic peste 100 de investitii Horeca, aflate in diferite stadii ale constructiei, doar in judetul Cluj.

Pentru a oferta la Hotelul Continental sau la oricare alta investitie Horeca, da click aici.