Hexagon Offices – nouă clădire de birouri inaugurată la Cluj

Grupul KÉSZ a inaugurat joi, 23 mai, la Cluj-Napoca, clădirea de birouri Hexagon Offices.

Clădirea de birouri este situată pe Calea Turzii, are opt etaje și pune la dispoziția firmelor, spre închiriere, o suprafață de 21.600 m2. Hexagon Offices include și spații comerciale, un centru de conferințe, o cafenea,  un restaurant și un centru fitness. Valoarea investiției depășește 20 de milioane de euro.

“Această clădire este cea mai mare investiție externă a KÉSZ. Inițial clădirea a fost proiectată să devină spital, dar, din cauze financiare, proiectul s-a blocat. KÉSZ România – care era  antreprenorul general al proiectul  – a cumpărat clădirea finalizată pe jumătate și a reconvertit-o într-o clădire de birouri”, a detaliat directorul tehnic adjunct al KÉSZ Holding Zrt., Szalados László, la inaugurarea oficială de joi.

Albu István,directorul KÉSZ România, a precizat faptul că cifra de afaceri din România a companiei a depășit 36 de milioane de euro în 2018. Directorul prezentat mai multe proiecte pe care compania le-a realizat ca antreprenor general. Firma a construit, de exemplu, Aquapark-ul Nymphaea din Oradea, clădiri industriale și fabrici, centre logistice, clădiri de birouri, centre comerciale și clădiri rezidențiale. Un proiect de mare importanță al companiei este reabilitarea Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca, aflată în desfășurare.

Informații detaliate despre Hexagon Offices puteți afla accesând websiteul oficial al proiectului hexagon-offices.ro.

Mile Lajos,Consulul General al Ungariei la Cluj-Napoca, a participat la evenimentul inaugural. “Datorită dezvoltării infrastructurii, a modernizării aeroportului, a investițiilor străine precum și datorită rolului de lider în sectorul IT din România, în ultimii ani, Clujul a parcurs o cale de dezvoltare dinamică. Suntem convinși că orașul, din punct de vedere geografic și economic extern, poate fi o punte excelentă între Budapesta și București. Grupul KÉSZ a recunoscut din timp potențialul de afaceri excepțional, iar, odată cu construirea clădirii de birouri moderne ce se desfășoară pe o suprafață de 25.000 m2, într-o zonă aglomerată, a contribuit la dezvoltarea Clujului, care va deveni un important centru economic”, a subliniat Mile Lajos.

“Dacă luăm în calcul ritmul în care evoluează Clujul, este evident pentru noi toți că nu este suficient doar  să asigurăm suprafețe de birouri, spații de lucru, echipamente de instalații moderne, ci trebuie să asigurăm posibilitatea pentru cumpărături, activități în timpul liber, toate sub un singur acoperiș. De aceea aș dori să le mulțumesc tuturor celor care au visat, au proiectat și au executat clădirea modernă și impunătoare Hexagon Offices. Este evident că au umplut un gol. Cred că firmele care își vor desfășura activitatea aici vor contribui la dezvoltarea dinamică a economiei bazată pe știință. (…) Cred că acest proces nu se va opri aici și grupul KÉSZ va fi unul dintre cei care vor recomanda Clujul ca loc de investiții. Cred că aceste investiții au avut loc în momentul potrivit și la locul potrivit”, a afirmat Oláh Emese, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, prezentă la inaugurare.