Sediile de birouri devin parte integrantă din strategiile de marketing ale marilor companii – povestea Lego

Compania Lego își deschide un sediu inovativ în Billund, Danemarca

Noul sediu Lego se află sub coordonarea arhitecților CF Moller, care au finalizat până în acest moment două clădiri de birouri din acest proiect. Fiind vorba de o companie internațională destinată jucăriilor, campusul Lego din Billund se va baza pe un design prietenos, acesta fiind inspirat chiar din faimoasa formă de cărămidă a jucăriilor Lego, aducând o notă inovatoare și unică locului. Aceste forme geometrice se vor îmbina perfect cu versiunile gigantice ale clădirilor, care, de altfel, vor concura cu spații similare ale unor branduri-gigant precum Apple sau Nike.

sursa: archpaper.com

Este vorba despre un spațiu care oferă zone de lucru flexibile, zone de joacă, săli de sport, cafenele și locuri de relaxare. Dar pe lângă ideea de spațiu nou și scos din tipare, obiectivul urmărit de Lego este ca oamenii talentați din toată lumea să se simtă bineveniți, în ciuda politicilor stricte privind imigrația, introduse de autoritățile din Danemarca.

Pe lângă asta, CEO-ul companiei, Niels Christiansen a adăugat că „Misiunea noastră este de a inspira copiii, așa că este important să oferim colegilor noștri talentați un mediu care să fie jucăuș și care să inspire creativitate și gândire inovatoare.” Inspirația pentru crearea acestui campus a plecat de la o pictură din biroul deținătorului Lego, care ilustra un băiețel și creația lui Lego.

sursa: archpaper.com

Un alt aspect important pe care Lego îl conturează odată cu acest campus este puterea sustenabilității și focusarea pe aceasta. Detaliile privind partea sustenabilă reies din faptul că au ales să folosească panouri solare și materiale care reduc amprenta de carbon a clădirii. De asemenea, acoperișurile clădirilor sunt acoperite cu plante Sedum care absorb apă și CO2, iar apa de ploaie va fi colectată și folosită pentru irigarea parcurilor verzi din cadrul campusului.

Renumitul campus, despre care se spune că va face furori până în Singapore, va fi inaugurat în anul 2021 și se va întinde pe o suprafață de 54.000 de metri pătrați, găzduind un număr aproximativ de 2.000 de angajați și va aștepta în medie, 250.000 de vizitatori de pe întreg Mapamondul.

Făcând o scurtă trecere în revistă, piesele Lego s-au născut chiar în Billund, un mic oraș din regiunea Jutlandia, inventatorul lor fiind Ole Kirk Kristiansen, tâmplar din această zonă, care s-a aventurat în lumea jucăriilor atunci când a început să creeze variantele în miniatură ale mobilei. Acest lucru se întâmpla la finele anului 192c0, iar în 1932 Kristiansen a fondat compania LEGO, aceasta fiind astăzi prezentă în peste 130 de țări din toată lumea.

Autor: Adela Bernad