Fitodesign-ul în domeniul HoReCa – Avantajele fitodesign-ului

Fitodesign-ul a apărut acum câțiva ani, dar cu toate acestea este destul de puțin prezent în localuri, restaurante și hoteluri momentan. Acesta reprezintă așezarea unor plante în diverse locuri ale unei încăperi și are puterea de a aduce o notă fresh oricărui spațiu.

Oamenii pot simți uneori nevoia de a se reconecta cu natura, deoarece aceasta conferă o stare de bine, de libertate, iar fitodesign-ul poate aduce sentimentele acestea chiar și în spațiile închise. Plantele pot fi așezate vertical, pe pereți, birouri și comptoare, economisind spațiu și creând totodată un decor plin de viață. Chit că alegeți să optați pentru variante verticale sau orizontale, efectul va fi același, iar de avantaje se vor bucura atât proprietarii, cât și clienții.

Sursa: unsplash

Există o varietate de plante pe care le puteți integra în design-ul spațiilor pe care ați ales să le decorați, dar una dintre recomandări ar fi să optați pentru cele perene, care au o durata de viață mai extinsă decât cele anuale și bianuale, nefiind nevoie să fie plantate an de an, deoarece rădăcinile acestora rezistă chiar și ani de zile.
O altă recomandare ar fi să alegeți plante cu frunze permanente, pentru a vă putea bucura de frumusețea acestora pe tot parcursul anului. Cel mai adesea, principalele opțiuni când vine vorba de fitodesign sunt mușchii și lichenii stabilizați, fiind ușor de întreținut. Stabilizarea plantelor se face prin înlocuirea sevei cu un conservant, care ajută la menținerea culorii și aspectului. Unele dintre avantajele alegerii lichenilor stabilizați sunt reprezentate de natura acestora, fiind antistatici și neavând nevoie de irigare, fertilizare și cosmetizare.

Sursa: unsplash.com

Printre numeroasele beneficii pe care le poate aduce fitodesign-ul în hoteluri, restaurante și cafenele se numeră aspectul decorativ care poate atrage clienții, faptul că plantele îmbogățesc aerul cu oxigen, păstrează umidatatea unei încăperi la un nivel optim și, totodată, oferă o stare de bine.

Fitodesign-ul este o tendință în ceea ce privește amenajarea unui spațiu, fiind inovator, creativ și revigorant vizual. Opțiunile sunt nelimitate atunci când alegi fitodesign-ul, iar totul ține de imaginația ta.

Autor: Iulia Astefanei