Hotel Continental- prioritate pentru municipalitatea Cluj Napoca

Sursa foto

Primarul, Emil Boc a declarat că imobilul în care a funcţionat cândva Hotel Continental reprezintă în continuare o prioritate pentru municipalitate şi că aceasta îşi va exercita dreptul de preemţiune numai după ce situaţia juridică a clădirii va fi clarificată. Deocamdată, nimic nou în acest caz.

Emil Boc a spus că până în prezent nu i s-a comunicat niciun rezultat cu privire la situaţia juridică a clădirii fostului Hotel Continental aflat la intersecţia străzii Napoca cu strada Universităţii şi astfel nu poate spune nici el dacă municipalitatea îşi va exercita sau nu dreptul de preemţiune.

“Ne menţinem opţiunea ca după rezolvarea situaţiei juridice să îl achiziţionăm. Când ni se va comunica situaţia juridică, a doua zi ne vom exercita dreptul de preemţiune. Dreptul de preemţiune se exercită numai în momentul în care acel imobil este liber de sarcini pentru că o Primărie nu poate să achiziţioneze un imobil aflat în conflict juridic pentru că intră sub incidenţa prevederilor legale şi ar atrage răspunderea juridică pentru abuz în serviciu. El este prioritate pentru municipiu dacă se rezolvă situaţia juridică ne exercităm dreptul de preemţiune”, a declarat Emil Boc.

Vă reamintim că această clădire se află într-un proces de retrocedare, dar totodată a fost scoasă la licitaţie, Primăria Cluj-Napoca având dreptul să fie primul cumpărător al ei, după Ministerul Culturii însă, deocamdată, municipalitatea şi-a amânat acest drept din cauza procesului aflat pe rolul instanţelor de judecată.

Valoarea acestei clădiri este evaluată la suma de 6,5 milioane de euro.

Sursa
Add a Comment