Sud-Est: Cum a evoluat piața HoReCa în luna mai?


În luna mai au fost monitorizate 93 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare în zona de Sud-Est a țării. Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, acestea ocupă o suprafață de aproximativ 166 mii mp, iar valoarea investițiilor se ridică la suma estimată de 413,10 milioane RON.

Cele mai multe investiții au fost identificate în Constanța (38) și Tulcea (30). De asemenea, au fost monitorizate și 9 proiecte în Galați, 7 în Vrancea, 6 în Brăila și 3 în Buzău.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este image-5.png
Ce tipuri de proiecte au preferat investitorii?

Cele mai multe proiecte monitorizate în luna mai în Sud-Est sunt unități de cazare (54). De asemenea, au fost identificate și 20 spații de agrement (sală sport, club, carting, distracție), 20 proiecte de tip agremenet (ștrand, piscină, locuri de joacă), 16 proiecte de tip Food & Drinks, 6 centru de relaxare, 4 muzee, teatre, galerii și 2 proiecte de tip Entertainment.

Ce tip de finanțare au proiectele analizate?

Peste 48% dintre proiectele analizate au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 45 investiții private, 29 publice și 19 cu finanțare public-privată.

În ce stadii de execuție se află proiectele?

Potrivit VICTA.ro, în ultima lună au fost identificate 16 investiții în stadiul de proiectare, 1 în intenție, 31 în autorizare, 14 înainte de execuție, 21 în construcție, 5 în stadiul de amenajare și 5 finalizate.

Pe ce șantiere se lucrează?
  • Pensiune agroturistică P+1E, 4 camere, foișor și loc de joacă pentru copii, Tulcea
  • Complex hotelier – 41 căsuțe de vacanță, 3 piscine, 2 restaurante de 450 de locuri
  • Aparthotel P+8E, 27 apartamente – Good Mood Residence, Constanța
CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

În ultimele 3 luni au fost identificate 85 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare în Sud-Est. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt EDIFICA LA (5 lucrări), CROM TRAFIC (5 lucrări), CONCAS BUZAU (3 lucrări), EXTRUDE STUDIO (3 lucrări) și DESIGN PROIECT STUDIO (3 lucrări).

CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificați 48 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare în Sud-Est. Cele mai active companii sunt CONCAS BUZAU (3 proiecte), SEBA NEOCONS (3 proiecte) și EVOSTIL (3 proiecte).