Dupa un an in care a stat inchis, Hotel Sport se pregateste de un amplu proces de renovare

Hotel Sport, unul dintre cele mai vechi si cele mai bine plasate hoteluri din Cluj-Napoca, situat chiar peste drum de stadionul Cluj Arena si in apropierea Parcului Central si a Salii Polivalente, va intra intr-un amplu proces de renovare si isi va extinde capacitatea de cazare si conferinte. Planul Urbanistic Zonal pentru extinderea si reabilitarea hotelului a fost prezentat in sedinta de marti a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (CTATU) din cadrul primariei Cluj-Napoca.

sursa foto: actualdecluj.ro

Hotelul a fost cumparat in 2015 de SIF Moldova cu aproape 5 milioane de euro de la omul de afaceri Josef Groschy si in prezent sta inchis de mai bine de un an.

Arhimar, companie clasata pe locul al 4-lea in clasamentul celor mai puternice 100 firme de arhitectura din Romania intocmit de IBC Focus, este responsabila cu proiectul de renovare si extindere care va aduce hotelul la nivel de 4 stele.

ÔÇ×Ultimele lucrari de interventie au avut loc acum 20 ani, activitatea hotelului a incetat de un an. Noul proprietar doreste lucrari de reabilitare, cu anumite modificari pe partea de functionare, astfel incat unitatea sa corespunda normelor HoReCa si sa creasca standardul si pe partea de evenimenteÔÇŁ, a specificat arhitectul Cristian Banut, de la Arhimar, citat de actualdecluj.ro.

Pentru cresterea nivelului de clasificare de la 2 stele la 4 stele este nevoie de un buget de investitii de 4,2 milioane de euro. Banii ar urma sa fie folositi pentru renovarea fatadei, constructia unui parking subteran cu 2 niveluri, mutarea parcarii existente si demolarea elementelor parazitare dispersate pe parcela, precum si extinderea constructiei cu o noua aripa de cazare in urma careia numarul de camera ar urma sa creasca de la 136 la 150.  Planurile investitorilor mai includ si afilierea hotelului la un lant international.

In contextul in care  numarul de turisti straini care viziteaza Clujul e in crestere si  festivalurile gazduite in municipiu si in imprejurimi genereaza mari cereri de cazare, redeschiderea hotelului este nu doar o alegere inspirata, ci o necesitate pentru a face fata acestei cereri.

Doresti sa afli mai multe investitii despre acest proiect sau despre alte investitii HoReCa demarate la nivel national? Completeaza acest formular.