2 noi hoteluri pe harta Bucurestiului – investitiile sunt „cu cantec”

Hotelul Sport din zona Complexului Sportiv Lia Manoliu va fi demolat de Primăria Capitalei. În locul vechii construcții va fi ridicat tot un hotel, însă unul modern, cu piscină, spun reprezentanții municipalității. Construirea noului hotel face parte dintr-un proiect mai amplu al Primăriei Capitalei care își propunere modernizarea Complexului Sportiv Lia Manoliu. Astfel, în zona Arenei Naționale vor mai fi construite Academia de Tenis și o sală polivalentă. În plus, Patinoarul Mihai Flamaropol va fi demolat, iar în locul lui construit un nou patinoar modern cu bazin semiolimpic și săli de sport.

Primăria Capitalei vrea să demoleze Hotelul Sport din zona Complexului Lia Manoliu. În locul lui va fi construită o nouă unitate de cazare, însă una modernă cu piscină și dotări la standarde înalte.

“Dorința noastră este sa cerem de la Guvern hotelul. Hotelul poate fi făcut în parteneriat public-privat. Cel vechi va fi demolat. Nu se mai poate face nimic cu vechea clădire”, a explicat Bogdan Hreapcă, director general al Direcției de Investiții din cadrul Primăriei Capitalei.

hotelsport_68430000

Reprezentanții municipalității susțin că existența unui hotel modern în cadrul Complexului Sportiv “Lia Manoliu” este necesară în condițiile în care în următorii ani acolo se vor organiza comeptiții internaționale de înalt nivel. Cât privește demolarea Hotelului Sport și construirea unei noi unități de cazare, nu există deocamdată un termen de finalizare concret, se specifica pe www.bucuresti.ro

O alta investitie anuntata de presa este cea a sefului companiei Metrorex. Aurel Radu, împreună cu asociatul lui Gheorghiță Săndel, au cerut Municipalității să le aprobe un Plan Urbanistic de Detaliu care prevede construirea unei clădiri cu patru etaje, ultimul retras, în care se prevede amenajarea de spații de birouri, spații comerciale și a unui hotel. Imobilul ar urma să fie construit în zona protejată Lipscani, potrivit planului care se află pe masa edililor Bucureștiului și care ar urma să fie aprobat de aleșii generali ai Capitalei. sursa