Dupa dezastrul de la Soci, un nou tsunami loveste turismul din Rusia

Criza din Ucraina a provocat o scadere drastica a rezervarilor turistice in Rusia din partea turistilor americani, europeni, dar si a celor din Asia, care de regula sunt indiferenti la tensiunile politice din jurul statului rus.

Rata anularilor este cuprinsa intre 15% si 25% si reprezinta o lovitura puternica data turismului din Rusia, a declarat Irina Tiurina, purtator de cuvant al Uniunii Industriei Turismului din Rusia, relateaza Wall Street Journal.

In 2013, numarul de turisti straini care au vizitat Rusia a crescut cu 3,7%, la 27 milioane, cei mai multi provenind din Germania, China si Statele Unite, potrivit agentiei de stat Rosturizm.
Cele mai multe anulari ale calatoriilor in Rusia vin din partea europenilor, o parte din motive fiind ideologice, iar unele din cauza temerilor legate de siguranta. Astfel, posibilii vizitatori se tem sa nu fie prinsi in mijlocul unei zone de razboi, in apropierea granitei cu Ucraina, ei netinand cont de marimea Rusiei, potrivit Uniunii, care citeaza informatiile venite din partea agentiilor de turism.

„In ultimul timp au avut loc numeroase anulari ale calatoriilor. Motivatia tipica este dorinta de amanare a calatoriei din cauza instabilitatii geopolitice. Oamenii se tem pentru siguranta lor”, a aratat Ksenia Levkovici, care lucreaza in domeniul vanzarilor si rezervarilor la Alexander House, un hotel de familie din St. Petersburg. Ea a aratat ca 35% din clientii hotelului sunt straini, majoritatea din Europa si Statele Unite.
rusia

Tot din est vin si vesti bune pentru hotelierii romani: peste 10.000 de turisti din Republica Moldova sunt asteptati anul acesta in Romania datorita ridicarii vizelor si tensiunilor din Ucraina.

citeste si:

CE POT INVATA HOTELIERII ROMANI DE LA HOTELIERII DIN RUSIA