Dokadek 30 – sistem de cofrare care dubleaza eficienta muncitorilor pe santier

Cofrajul de planseu al panoului pentru asamblarea și demontarea rapidă și sigură

Viteza, siguranța și manevrabilitatea simplă sunt factori esențiali pentru progresul rapid, de succes, indiferent de structură. Cofrajul cu panouri metalice, Dokadek 30 integrează manevrarea rapidă și sigură la cofrarea planșeelor. Întregul sistem are doar trei componente principale ─ panouri, capete de susținere și popi metalici ─ fiind ușor de utilizat.

Dokadek 30 este un sistem de cofrare realizat din rame metalice, zincate și acoperite cu placa cofrantă Xlife, încercată și testată cu succes de Doka în diverse șantiere, de-a lungul timpului.

Primul si singurul sistem de cofrare cu protectie anti-ridicare

Dokadek 30 – prin inovațiile implementate în acesta, reprezintă un punct de reper în evoluţia cofrajelor pentru planşeu. Este primul si totodata singurul sistem modular de cofrare a planseelor existent pe piata, care are inclusă protecția anti-ridicare, ce previne caderea accidentală a panourilor Dokadek 30.

Modul in care functioneaza acest sistem poate fi vazut aici: https://www.youtube.com/watch?v=MM5pEnoVxqI

Sistemul genereaza o eficienta dubla pe santier

Datorita geometriei panourilor, acestea pot fi fixate ușor pe elementele de susținere, chiar și la înălțimi de până la 3,50m. Ușoara arcuire a panoului (forma convexa) Dokadek, permite o decofrare rapida a sistemului, în momentul detensionării popilor de susținere.

Viteza, eficienta si usurinta montarii si utilizarii unui sistem de acest tip este data de experienta muncitorilor si disponibilitatea acestora. Sistemul Dokadek 30 poate fi utilizat cu succes chiar și de către o echipă de 3 muncitori, permițând o organizare mai bună în șantier. In general echipele reponsabile de asamblarea unui sistem similar sunt formate din 6 – 7 dulgheri. Acest lucru duce la o dublare a eficientei pe santier. Modul de montare poate fi vazut aici: https://www.youtube.com/watch?v=qfgPDtI176A

Dokadek este compatibil cu sistemul de cofrare cu grinzi H20 (Dokaflex), permițând o trecere ușoară de la zona cofrată cu panouri la cea „standard” cu grinzi H20.

Cateva din santierele in care sistemul Dokadek  a fost folosit cu succes:

– Magazin Ikea cu spatii de birouri P+1E+2Er – Bulevardul Theodor Pallady 57, Bucuresti – Antreprenor BOG’ART

– Ansamblu rezidential 2S+P+5E+6-7R Arcadia Apartments Domenii – Str. Rotasului 14, Bucuresti – Antreprenor CONARG AG

– Cladiri de birouri – The Bridge 3S+P+10E+Eth – Str. Orhideelor 15 C, Bucuresti – Antreprenor BOG’ART

– Cladire birouri Optimus City Office – D+P+4E – Str. Avram Iancu, 454, Floresti, judetul Cluj – Antreprenor DECISIV CONSTRUCT

– Imobil locuinte S+P+4E – Str Ionescu Sisesti nr. 226, Bucuresti – Antreprenor HIGH CONSTRUCTION INTERNATIONAL

Despre Doka:

Doka este lider mondial în dezvoltarea, fabricarea și distribuirea tehnologiei de cofrare pentru utilizarea în toate domeniile din sectorul construcțiilor. Cu peste 160 de spații de vânzări și logistică în peste 70 de țări, Grupul Doka are o rețea de distribuție performantă, care asigură faptul că echipamentul și suportul tehnic sunt furnizate rapid și profesional. O întreprindere care face parte din grupul Umdasch, Grupul Doka are o forță de muncă la nivel mondial