Cum alegi cea mai buna solutie de filtrare a apei pentru piscina hotelului tau?

Piscina din cadrul unui hotel este una destinata publicului larg si de aceea, exista standarde concrete in ceea ce priveste proiectarea, amenajarea si intretinerea acestora.

Din pacate, in ceea ce priveste tara noastra, prea putin se tine cont de normele si recomandarile in vigoare la nivel european, cu atat mai mult cu cat in cazul piscinelor publice exista standarde concrete in ceea ce priveste modul de tratare a apei, dimensionarea rezervoarelor de filtrare, a inaltimii minime pe care trebuie sa o aiba stratul de filtrate, respectiv a vitezei de trecere a apei prin acest strat.

piscinaDe cate ori nu vi s-a intamplat sa faceti baie in piscina unui hotel si apa sa aiba un miros foarte puternic de clor sau chiar o culoare neplacuta? Sa nu mai vorbim de temperatura apei, care de multe ori este prea scazuta si creeaza disconfort. Evident, aceste aspecte cresc gradul de nemultumire si au impact asupra scaderii numarului oaspetilor.

Pe de alta parte, de cele mai multe ori investitorii hotelieri nu aleg sistemul potrivit de filtrare a apei, fie din motive economice, fie datorita informarii deficitare.

Specialistii Avi Piscine mentioneaza ca atunci cand alegem un model de piscina ni se propun mai multe sisteme de filtrare a apei, dintre care doua sunt principale pe piata:

  1. Filtrarea traditionala, care are la baza un sistem complet de furtunuri (nisip, cartus, diatomite), pompe si un local tehnic.
  2. Filtrarea monobloc, care mai este denumita si filtare suprabord si se aseaza pe marginea bazinului.

Sistemul cel mai eficient pentru un hotel, conform d-nei Daniela Nedelcut (Avi Piscine) este electoliza cu sare, o alternativa ecologica la tratamentul cu clor. Functioneaza foarte simplu datorita unei celule instalate pe circuitul de filtrare (electrolizorul). Astfel, se dizolva cantitatea de sare in functie de volumul piscinei, se trece prin filtrul cu nisip, ajunge in electroliza si se descompune in Natriu si in Clor natural. PH-ul se regleaza cu ajutorul pompei in dozare si se reintroduce in piscina. Avantajele acestui sistem constau si in faptul ca mentenanta este una minima: se mai completeaza cu sare atunci cand este cazul. Electroliza cu sare se adapteaza tuturor tipurilor de piscine datorita faptului ca este usor de aplicat direct la sistemul de filtrare.

La ora actuala, in Romania sunt in proiectare 106 investitii pe partea de Hotel&Relaxare si inca 74 in constructie.

Daca vrei sa ai cele mai bune dotari pentru hotelul tau si sa primesti sfaturi de la specialisti din domeniul produselor si serviciilor Horeca, click aici: catalogul Horeca

Articol scris de Alina Muresan in colaborare cu specialistul Avi Piscine, doamna Daniela Nedelcut.