Cum să vă întrețineți corect piscina?

Fundația îngrijirii eficiente a piscinei se bazează pe trei caracteristici simple, dar importante: circulația apei, curățarea și echilibrarea acesteia.

Circulația apei

Apa în mișcare este mai curată, mai clară și mai sigură. Circulația adecvată a apei este esențială pentru un înot sănătos și sigur. O piscină cu circulație bună are rareori probleme precum apa tulbure sau infestarea cu alge. Mențineți sistemul de pompare și filtrare în funcțiune zilnic pentru a maximiza circulația.

În mod ideal, procesul trebuie realizat 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Dar, deoarece acest lucru nu este fezabil pentru bugetul sau echipamentele tuturor, vă recomandăm să rulați filtrul cel puțin 10 până la 12 ore pe zi. Acest lucru vă va ajuta să vă păstrați piscina sigură și curată.

Curățarea piscinei

Dacă circulația apei este adecvată, deja curățarea piscinei este mult mai ușoară. Totuși, există câțiva pași pe care trebuie să îi urmați. Îndepărtați obiectele și murdăria de la suprafață, periați și aspirați piscina săptămânal. Pasta de bicarbonat de sodiu funcționează deosebit de bine drept produs de curățare care nu va deteriora plăcile.

Un detergent automat pentru piscină vă poate reduce semnificativ timpul de curățare. Nu va elimina nevoia de degajare și periaj regulat, dar va ușura ambele sarcini.

Echilibru chimic

Apa din piscină este delicată și, pentru a ajunge la o armonie perfectă, trebuie să fie echilibrată. Echilibrarea acesteia presupune menținerea pH-ului ușor peste neutru, între 7,4 și 7,6. De asemenea, trebuie luate în considerare și nivelul de alcalinitate și de duritate a calciului.

Niveluri de pH

Nivelul pH-ul este instabil. Apa de ploaie, înotătorii și aproape orice intră în apă îl pot afecta. Când pH-ul este scăzut, înseamnă că apa dumneavoastră este acidă, iar când este ridicat, apa este bazică. Nivelul ideal de pH variază între 7,4 și 7,6.

Nivelurile de alcalinitate

Alcalinitatea apei împiedică schimbările bruște ale nivelului pH-ului prin absorbția modificărilor majore care apar la nivelul apei înainte de a afecta pH-ul. Nivelul ideal de alcalinitate variază de la 100 ppm la 150 ppm

Duritatea calciului

Calciul este extrem de important pentru apă, iar dacă acesta lipsește, pereții piscinei dumneavoastră vor avea de suferit. Este indicat să mențineți nevelul durițății între 175 ppm și 300 ppm.

Dacă ești în căutare de produse de încredere, îți recomandăm biblioteca virtuală arhispec.ro. Iată câteva produse recomandate: