Cum ai energie si caldura cand tot orasul e in bezna?

Pentru industria hoteliera, iarna nu aduce doar mai multi clienti veniti sa isi petreca vacanta de Craciun, ci si costuri sporite la incalzire. Pentru hotelurile sau pensiunile care le ofera clientilor ocazia sa se rasfete in piscina,  pretul creste si mai mult. Piscina incalzita fiind unul din cei mai mari consumatori de energie.

Iarna aduce si alte problem pentru retelele energetice: din cauza consumului crescut si a retelei vechibec luminos apar penele de curent. Un caz graitor sunt cele 3 zile fara energie electrica petrecute de locuitorii orasului Carei intre 31 decembrie si 2 ianuarie. Pana de curent a fost extrem de paguboasa mai ales pentru hotelul Vraja Viilor, care avea 170 de oaspeti veniti sa isi petreaca revelionul.

“Cele  170 de persoane care au venit la Revelion la noi şi au trebuit sa plece au fost  suparate  foc ca s-a intamplat ca sarbatoarea pentru care s-au pregatit a fost un fiasco”- a declarat Vig Vasile, managerul hotelului Vraja Viilor.

O solutie ce ajuta sa va cresteti siguranta energetica si sa nu treceti prin experienta locuitorilor din Carei este instalarea unui sistem de cogenerare.

Sistemele de cogenerarea utilizeaza drept combustibil, in principal, gazul natural, GPL-ul sau  biogaz pentru a produce cele doua forme de energie, electricitate si caldura dar si pentru consumulul propriu al centralei. Asta inseamna ca centrala va functiona si cand sistemul electric al orasului va ceda.

poza centrala city plaza
Sistem cogenerare de la City Plaza din Cluj

Hotelul City Plaza din Cluj, a inaugurat la sfarsitul anului trecut un sistem de cogenerare în urma unei investiţii de 200.000 de euro. Domnul Gheorghe Tucu administratorul firmei Valeg a fost ales de catre investitorii City Plaza pentru a asigura furnizarea cat si montarea sistemului de cogenerare.

Domnul Tucu ne-a spus ca o central de cogenerare poate reduce costurile de energie cu aproape 50%. In cazul unei  pensiuni cu 20 de camera, costul unei sistem de cogenerare este de 50 de mii de euro. O asemenea investitie se amortizeaza intre 3 si 7 ani. Cel mai mult au de beneficiat  de pe urma unui asemenea sistem investitile care au piscine sau echipamente de spa.  In cazul lor amortizarea investitiei se face mult mai repede.

Durata de viata a unei central de cogenerare este de 14-15 ani. Dupa acesta perioada este necesara o noua investitie.

Daca vrei sa ai cele mai bune dotari pentru hotelul tau si sa primesti sfaturi de la specialisti din domeniu produselor si serviciilor Horeca click aici catalogul Horeca