Cum a reușit Hard Rock Cafe București să obțină o sonorizare impecabilă

Muzica face parte din „caracterul” unui bar, restaurant sau orice altă locație Horeca, iar cei ce au vizitat măcar o dată Hard Rock Cafe din București au simțit cât de importantă este muzica în experiența globală a acestei locații. Managerii Hard Rock Cafe știu că muzica este cea care dă tonul atmosferei, de aceea au optat pentru un sistem de sonorizare care să creeze o experiență completă.

Atenție sporită acordată fiabilității sistemului de amplificare, ce reușește să pună în valoare puterea și claritatea difuzoarelor

Pentru a obține armonia dorită și pentru a aduce un plus ambientului specific, Hard Rock Cafe din București a simțit nevoia de curând să modernizeze infrastructura audio. Se dorea un plus de putere, claritate și înainte de toate fiabilitate, funcționalități de bază ale amplificatoarelor Quattrocanali si Ottocanali de la Powersoft.

O dată alese difuzoarele Martin Audio, amplificatoarele Powersoft au reprezentat alegerea firească datorită caracteristicii lor de procesare continuă rapidă a sunetului (DSP). Colaborarea de durată a celor două branduri de top din industria muzicală este confirmată și de faptul că unele produse Martin Audio au fost dezvoltate având la bază amplificatoarele Powersoft, datorită fiabilității și eficienței acestora.

Alegerea unei soluții de amplificare personalizate nevoilor și specificului Hard Rock Cafe

Hard Rock Cafe București are 23 de incinte acustice, iar managerii locației au menționat de la bun început cât este de important controlul facil al întregului sistem dar și posibilitatea de a controla fiecare incintă acustică în parte. Pentru a forma coloana vertebrală puternică și simplă a sistemului audio multi-zonă din cadrul Hard Rock Cafe, au fost alese platformele de amplificare Quattrocanali și Ottocanali, proiectate pentru a se adapta diferitelor necesități, în aplicații mici și medii.

Seria Ottocanali oferă o gamă largă de funcții pentru reglarea, controlul și diagnosticarea întregului sistem audio. Amplificatoare de putere cu 8 canale de până la 12.000 W la 4 ohmi, Ottocanali sunt ideale pentru aplicații multi-zonă, în aplicații medii sau mari.

Quattrocanali este cea mai recentă gamă de instalare dedicată a producătorului italian Powersoft, cu cea mai scazută dispersie termică din industrie, reducând astfel necesitatea dispozitivelor externe de răcire. Cu o putere de ieșire de la 300W la 1200W per canal, control în profunzime și capacități de monitorizare, Quattrocanali este conceput pentru aplicații mici și medii.

Alături de utilizarea celor două platforme de amplificare, a fost integrat software-ul Armonia Pro Audio Suite ce oferă controlul complet și intuitiv al amplificatoarelor Powersoft prin intermediul propriei aplicații web, întregul sistem devenind astfel accesibil și operabil de la distanță.

În cazul Hard Rock Cafe din București, controlul întregului sistem a fost transformat într-o interfață ușor de utilizat, software-ul Armonia fiind utilizat în modul Operator View. Inginerul de sunet intern poate astfel controla amplificarea atât pentru live, cât și pentru ambiental și poate obține puterea dorită pentru frecvențe joase și inalte, dar și pentru diferite zone.

Armonia oferă și multiple niveluri de control ale sistemului cu sistem de protecție prin parolă. La nivelul de ‘utilizator avansat’, sistemul poate fi setat și folosit pentru un acces complet la toate setările amplificatoarelor. Tipul de vizualizare destinat operatorilor poate fi personalizat de inginerul audio pentru a crea o modalitate sigură de a gestiona zonele specificate și controlul volumului.

Selectarea unui sistem audio a cărui eficiență nu este direct proporțională cu numărul echipamentelor utilizate

Evidențiind caracterul compact al produselor sale, Powersoft a acordat dintotdeauna prioritate raportului de putere-dimensiune. Iar în cazul Hard Rock Cafe, dacă s-ar fi optat pentru o altă soluție de amplificare care să ofere aceeași calitate, control și putere a sunetului precum amplificatoarele Powersoft, ar fi însemnat utilizarea unui număr semnificativ de echipamente. Amplificatoarele Ottocanali și Quattrocanali au fost proiectate de inginerii italieni pentru a dezvolta o putere suficientă în funcție de aplicațiile în care sunt utilizate, dar și funcții de control avansat cu capacitatea de a prioritiza semnalele de intrare, ceea ce reduce numărul echipamentelor necesare, îmbunătățind controlul și performanțele.


Alegerea unei soluții de amplificare Powersoft este sinonimă și cu un consum redus de curent. Aeroportul ce deservește Monte Carlo a amortizat în doar un an de zile investiția făcută în schimbarea amplificatoarelor, doar prin eficiența consumului de curent.

Complet controlate digital, având și porturi seriale de comunicare PC, amplificatoarele Powersoft devin o sursă de energie complet integrată, extrem de complexă, dar în același timp ușor de utilizat, cu o mare capacitate de gestionare a sistemului.

Decizia de a lucra cu un furnizor cu experiență, capabil să implementeze soluția audio optimă pentru Hard Rock Cafe București

Sonorizarea unei locații Horeca, fie că este un bar, restaurant, o cafenea sau un hotel reprezintă un proces complex, de la înțelegerea specificului locației, așteptările proprietarilor locației și identificarea soluțiilor complete audio.

În calitate de unic distribuitor al produselor Powersoft în România, AudioVision Store oferă soluții audio complete și consultanță de specialitate pentru alegerea soluției tehnice optime, livrare și montaj oriunde în țară, suport extins în garanție și post vânzare prin înlocuirea temporară a produselor aflate în service.