Copacii in orase constituie infrastructura sanatatii

Stiati ca asezarea copacilor in linie pe strada s-a dovedit a fi de un real beneficiu atat pentru sanatatea fizica, dar si pentru cea psihica a oamenilor? De ce sa nu fie astfel inclusa in programul de finantare al domeniului sanatatii? Studiile Organizatiei Pentru Conservarea Naturii au demonstrat un numar de motive pentru care acest lucru ar trebui realizat.

The White Paper este un document oficial din Statele Unite ale Americii care detaliaza o problema anume, indica atat cauze cat si solutii de rezolvare a acesteia. Aici mai putin de o treime din 1% din bugetul municipal sunt alocati pentru plantarea si cresterea copacilor. Drept urmare, orasele din SUA pierd 4 milioane de copaci pe an.

ÔÇťImaginati-va daca ar fi vorba despre o simpla actiune in care cei aflati la conducerea oraselor ar putea reduce obezitatea sau depresia si ar putea imbunatati productivitatea cetatenilor, rezultatele educationale si ar putea reduce drastic cazurile de astm si probleme ale inimii. Copacii ar putea oferi toate aceste beneficii.ÔÇŁ┬á– afirma reprezentantii organizatiei.

Afla care sunt masurile propuse de organizatie din noul numar Arhispec Magazin.