Care sunt conditiile in hotelurile de pe litoralul romanesc?

sursa poza

Litoralul românesc este pregătit să primească turiştii români şi străini de 1 Mai şi de Paşti, dar nu putem fugi de adevăr şi trebuie să recunoaştem că nu toate hotelurile sunt puse la punct, a declarat, luni, Maria Grapini, ministru delegat pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mediul de afaceri şi turism, transmite AGERPRES.

‘Pentru toţi românii care ar dori să meargă la mare, există staţiuni pregătite, există hotelieri care s-au îngrijit să pregătească şi confortul, şi ambientul pentru ca românii sau străinii să-şi petreacă 1 Mai şi Paştele la mare. Nu toate hotelurile sunt pregătite, însă, pentru că aici avem o problemă cu deţinătorii acestor locaţii pentru că nu şi le-au mai întreţinut. În acest sens, lucrăm la o modificare de legislaţie. Nu putem fugi de adevăr şi să nu recunoaştem că nu toate hotelurile sunt pregătite, dar asta nu înseamnă că 40.000-50.000 români care vor să meargă începând de astăzi sau poate de mâine nu găsesc locuri foarte bune’, a afirmat Grapini.

Oficialul a menţionat că oferta hotelurilor ce urmează să primească turişti începând din această perioadă este sub cea practicată de către omologii din Grecia sau Bulgaria.

‘Am vizitat şi camere, şi hoteluri de trei stele cu camere foarte bine îngrijite şi cu un preţ extraordinar de bun, mult mai ieftin decât în ţările din împrejurimi. Eu nu cred că în Bulgaria la hotel de trei stele, pe malul mării, cu două mic dejun, cu două persoane în cameră se poate plăti 100 de lei/noapte. Am fost supărată atunci când presa a preluat ideea că litoralul românesc nu este pregătit pentru că facem în acest fel rău celui care s-a pregătit. Cea mai pregătită staţiune este Mamaia, dar nici acolo nu este peste tot 100%, trebuie să fim corecţi. Nimeni nu vorbeşte de Mangalia ca oraş turistic, dar sunt câteva hoteluri foarte bune la malul mării. În Saturn, sigur că sunt lucruri care nu sunt corecte, nu sunt bune, frumoase, dar sunt hoteluri de foarte bună calitate. Aşa mai găsim, ici-colo, şi în Olimp, şi în Neptun. Problema e că staţiunea în ansamblu trebuie delimitată ca zonă de interes naţional şi să obligăm proprietarii să se alinieze la un Plan Urbanistic Zonal, a explicat ministrul delegat pentru IMM, mediu de afaceri şi turism.

Pe de altă parte, Grapini a declarat că este supărată pe proprietarii de hoteluri care se prelevează de dreptul de proprietate, iar în acest sens Guvernul va pregăti o modificare legislativă.

Sursa
Add a Comment