Construieste-ti in doar 3 zile o casa ca in „Lord of the Rings”

Cu siguranta ati visat macar o data sa calatoriti in Noua Zeelanda, tara care s-a transformat in Pamantul Mijlociu pentru regizorul Peter Jackson si a sa trilogie „Lord of the Rings”. Insa, daca o vacanta acolo poate fi destul de costisitoare, exista alternativa unui compromis tentant.

Inspirata de universul magic creat de Tolkien, o companie numita Green Magic Homes a creat casute de hobbit prefabricate, care pot fi asamblate in doar 3 zile. Asemeni caselor din faimosul Hobbiton, casutele sunt facute sa fie montate sub un strat de pamant, sunt prietenoase cu mediul si se imbina perfect cu natura. Odata construite, pe stratul de pamant care le acopera puteti opta sa plantati flori sau chiar legume, amenajand o gradina exact asa cum va doriti chiar pe acoperis.

casa-hobbit2

Green Magic Homes

Acest sistem modular de construire creat de Green Magic Homes ofera posibilitati infinite de design, iar intregul pachet include panouri prefabricate din placi de fibrociment si module din polimeri armati cu fibre, usi si ferestre realizate din pin tratat, stejar sau brad, suruburi galvanizate din otel si elastomer pentru sigilarea imbinarilor. Toate componentele sunt create pentru a permite instalarea cablurilor electrice, conductelor de apa si sistemelor de ventilatie.

case-hobbit

Green Magic Homes

Livrarea componentelor se face la nivel mondial, intr-unul sau doua containere de expeditie, in functie de dimensiunea dorita a constructiei. O casa-hobbit cu o suprafata de aproximativ 100mp, care ar putea gazdui fara probleme 4 persoane, costa in jur de 35.000 de euro.

Avand acest pret in minte, am aruncat o privire la cat ar costa o calatorie pentru o familie de 4 persoane in Noua Zeelanda, iar pachetele cele mai ieftine de calatorie incep de la 1500 de euro de persoana, fara sa includa biletele de avion sau taxele de viza. Un pachet complet porneste de la 3000 de euro de persoana, ceea ce ar insemna ca, pentru o familie, o vizita de 14 zile in Noua Zeelanda ar ajunge la cel putin 12.000 de euro.