Cat dureaza pentru un investitor hotelier demararea unei afaceri de la proiect la primul client

Contractul de finanţare pentru pensiunea „Brandeberg”  de la Şimon a fost semnat în 30 iunie 2010, iar unitatea turistică a fost finalizată în 17 aprilie 2013. Valoarea totală a proiectului a fost de 2,03 milioane de lei, cea eligibilă (care se ia în considerare în momentul acordării finanţării) a fost de 1,71 milioane de lei, iar asistenţa nerambursabilă acordată de Uniunea Europeană a fost de 856.975 de lei.

Prin acest proiect a fost extinsă clădirea, de la două la 14 camere, a fost amenajat un apartament, iar unitatea a fost modernizată astfel încât gradul de confort să fie crescut de la două la trei margarete. De asemenea, a fost achiziţionat mobilier şi au fost amenajate spaţii de recreere, atât în interior, cât şi în curte. Tot ca o componentă destinată recreerii turiştilor, au fost cumpărate şi 20 de biciclete.

Acest proiect este unul considerat unul de bune practici si oferit ca si model altor investitori.

Anul acesta in judetul Brasov au fost anuntate 48 de noi investitii hoteliere, majoritatea pensiuni si vile turistice. Vrei sa ofertezi la aceste investitii? Click pe poza

hotel sinaia

Braşovul atrage anual aproape 900.000 de turişti, fiind al doilea pol turistic din România după Capitală, dar cele 190 de firme din infrastructura hotelieră au afaceri totale de numai 184 milioane de lei (aproximativ 42 milioane de euro).

Cele cinci companii care controlează cele mai importante hoteluri din judeţul Braşov după cifra de afaceri au avut afaceri cumulate de aproape 74 milioane de lei (17 milioane de euro) anul trecut. În total există 192 de firme care activează pe piaţa hotelieră din judeţul Braşov, acestea având afaceri cumulate de 184 milioane de lei anul trecut, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, ceea ce înseamnă că primele cinci companii au o pondere de 40% în total.