Consiliul Județean Alba Anunță Proiectul de Amenajare a Băilor Sărate Ocnișoara

Consiliul Județean Alba a anunțat semnarea contractului de proiectare și execuție pentru amenajarea Băilor Sărate Ocnișoara. Acest proiect, în valoare de 16.752.345 lei plus TVA, va fi realizat de SC CONTRANSCOM CONSTRUCȚII BENȚA SRL și SC REFLEX DESIGN & CONSULTING SRL. Durata estimată pentru proiectare este de 5 luni, iar execuția lucrărilor va dura 17 luni.

Dezvoltarea Turistică a Județului Alba

Proiectul urmărește dezvoltarea turistică a județului Alba și vine ca o completare a succesului bazei de tratament din Ocna Mureș. Localitatea Ocnișoara, parte a comunei Lopadea Nouă, este cunoscută pentru apele sărate și masivul de sare din subsol, ceea ce o face un loc ideal pentru acest tip de investiție.

Detalii ale Proiectului

Pe un teren de 26.367 mp situat într-o zonă deluroasă atractivă, vor fi construite clădiri inspirate din arhitectura locală, folosind piatră și lemn, împreună cu bazine de apă sărată. Proiectul va include și amenajarea terenului înconjurător cu materiale locale, păstrând originalitatea peisajului.

Impactul Economic și Social

Prin această inițiativă, Consiliul Județean Alba își propune să aducă noi oportunități economice și să revitalizeze zona. Amenajarea Băilor Sărate Ocnișoara va transforma localitatea într-o atracție turistică importantă, contribuind la dezvoltarea durabilă a regiunii și la creșterea calității vieții locuitorilor.

Consiliul Județean Alba reafirmă angajamentul său față de dezvoltarea județului și față de promovarea potențialului turistic al acestuia. Proiectul Băilor Sărate Ocnișoara este un pas important în direcția transformării județului Alba într-o destinație turistică de top în România.

Vrei să ofertezi la proiecte și șantiere care acum se construiesc în România? Poți găsi astfel de oportunități pe platforma www.victa.ro.

SURSA ARTICOL