Consiliul concurentei a aprobat preluarea Depaco de catre Grupul Teraplast

Grupul TeraPlast a primit aviz favorabil din partea Consiliului Concurenței şi a ajuns la o deținere de 67% din capitalul social al Depaco.

Prețul pachetului majoritar de 67% a fost de 12,35 milioane euro. Teraplast a încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare cu asociații minoritari ai Depaco, pentru restul participației deținute de aceștia de până la 100% din companie. Tranzacția se va realiza în termen de cel mult 4 ani, la un preț corelat cu rezultatele Depaco din anii următori.

Avizul vine după ce Grupul TeraPlast a ajuns la o deținere de 67% din capitalul social al Depaco în luna noiembrie a anului trecut.

Depaco, afaceri

Afacerile Depaco au crescut în 2017 înregistrând o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro, cu o creștere de 45% față de 2016. Pentru 2018, TeraPlast își propune să continue această ascensiune și să realizeze o creștere de peste 50% a business-ului Depaco.

În prezent, Depaco derulează planuri de dezvoltare ale fabricii de la Băicoi (jud. Prahova) și a celei din Podari (jud.Dolj) cu scopul de a mări capacitățile de producție și logistică.

TeraPlast, afaceri

Grupul TeraPlast își propune pentru anul 2018 o cifră de afaceri de peste 900 de milioane de lei. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe șapte linii de business: Instalații & Amenajări, Profile tâmplarie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate, Tâmplărie termoizolantă și Țiglă Metalică, prin brandul Wetterbest, deținând poziții de top pe o mare parte din aceste piețe.

Compania-mamă TeraPlast este lider de piață pe segmentele de canalizări exterioare și granule, și este al doilea jucător de pe piața de canalizări interioare. Subsidiara TeraSteel este al doilea jucător de pe piața de panouri sandwich și liderul pieței de structuri metalice zincate.

Sursa foto si articol: constructiv.ro