5 dintre cele mai importante investitii hoteliere la care se lucreaza in 2018

Anul 2017 a fost un an bun în ceea ce privește investițiile din domeniul hotel&relaxare, iar conform șantierelor monitorizate în perioada ianuarie-decembrie de IBC Focus prin asistenta de vânzări Victa.ro, acest sector a punctat peste 2000 de proiecte la nivel național, aflate în diferite stadii de execuție. În ultimele 3 luni s-au făcut remarcate 365 de proiecte medii și mari (în suprafață totală de 3.5 milioane metri pătrați!) din care am întocmit lista celor mai importante 5 investiții din 2018, care face subiectul acestui articol. Înainte de a le enumera, trebuie să subliniem contextul favorabil în care se află acest sector, reflectat în numărul de structuri turistice de la nivel național aflat în continuă creștere.

Harta cu distribuția numerică a șantierelor HoReCA pe județe, perioada octombrie-decembrie 2017 – sursa: www.victa.ro

Câte structuri turistice există în România?

Chiar dacă nu toate rezistă pe piață pe termen lung (în unele cazuri fiind inițiate lucrări de schimbare a destinației din hotel/pensiune în blocuri de locuințe), rata de succes a investițiilor din acest domeniu se vede cel mai bine în creșterea constantă din ultimii 7 ani a numărului total de structuri de primire turistică raportat de Institutul Național de Statistică.

Conform celor mai recente date publicate de INS, în România există în prezent 7905 de structuri de cazare, cu 2902 mai multe decât în 2011 și cu aproape 1000 mai multe decât în anul precedent (2016). Numeric vorbind, majoritatea sunt pensiuni agroturistice (2556), pensiuni turistice (1666), hoteluri (1577) și vile turistice (659), însă dacă ne raportăm la numărul total de locuri de cazare pe care le pun la dispoziție, hotelurile conduc detașat.

Ce proiecte hoteliere importante vor demara lucrările în 2018?

Ajungem așadar la cele mai importante 5 investiții identificate în acest an care au planuri mărețe pentru anul care urmează:

1. Hotel Marriott – 3S+P+13E+Eth, București
2. Extindere hotel Ramada Iași City– 3 corpuri: S+P+3E, S+P+4E si S+P+5E
3. Centru hotelier cu apartamente – 4 corpuri de cladire- D+P+6E, jud. Iași
4. Baza de agrement compusă din: piscine, unitate de cazare, SPA și restaurant, jud. Alba
5. Hotel Mercure Hotel 4 stele – 120 de camere, alimentație și agrement, jud. Brașov

Articol publicat inițial în ediția print cu numarul 85 a revistei HORECA.

Doresti sa afli mai multe despre stadiul acestor proiecte sau noutati despre alte proiecte HoReCa? Completeaza acest formular.