Airbnb, un pericol pentru hoteluri? Nici vorba!

Generatia milenialilor prefera hotelurile conventionale

Un nou studiu realizat in SUA pe un esantion de peste 1500 calatori cu varste cuprinse intre 20 si 36 de ani a ajuns la concluzia ca generatia tanara prefera hotelurile conventionale in locul inchirierilor prin serviciul AirBnb, chiar daca serviciul de home-sharing s-a extins in prezent in peste 65.000 de orase la nivel mondial.

Raportul final realizat de Resonance Consultancy a expus in 70 de pagini cateva statistici interesante si surprinzatoare legate de obiceiurile de calatorie ale tinerilor. Astfel, cu toate ca peste 50% au declarat ca apeleaza ocazional la cazari direct de la proprietari, aceasta nu este o optiune ideala pentru ei. Doar 23% au declarat ca inchirierea pe termen scurt a unui apartament a fost tipul de cazare preferat.

Aceasta statistica vine sa ii linisteasca pe cei care credeau ca afacerile hotelurilor ar fi in pericol din cauza calatorilor tineri despre care s-a presupus ca ar prefera home-sharing-ul.

Majoritatea respondentilor au declarat ca hotelurile care asigura servicii complete sunt principala lor optiune atunci cand pleaca intr-o calatorie si au nevoie de cazare. A doua optiune ca popularitate a fost apelarea la rude sau prieteni pentru o cazare temporara. Generatia este impartita insa in extreme: 35% au raspuns ca prefera hotelurile de lux si resorturile, in timp ce 33% se declara foarte atrasi de ideea de a sta in camping.

Hoteluri si spatii de agrement in Romania

In ultima luna, in Romania au fost identificate informatii noi despre 401 investitii din domeniul Hotel&Relaxare, conform datelor centralizate de Victa – asistenta de vanzari la santiere.┬á┬áMai jos puteti vizualiza distributia lor pe harta: