Airbnb, un pericol pentru hoteluri? Nici vorba!

Ti s-a parut interesant? Spune mai departe:

Generatia milenialilor prefera hotelurile conventionale

Un nou studiu realizat in SUA pe un esantion de peste 1500 calatori cu varste cuprinse intre 20 si 36 de ani a ajuns la concluzia ca generatia tanara prefera hotelurile conventionale in locul inchirierilor prin serviciul AirBnb, chiar daca serviciul de home-sharing s-a extins in prezent in peste 65.000 de orase la nivel mondial.

Raportul final realizat de Resonance Consultancy a expus in 70 de pagini cateva statistici interesante si surprinzatoare legate de obiceiurile de calatorie ale tinerilor. Astfel, cu toate ca peste 50% au declarat ca apeleaza ocazional la cazari direct de la proprietari, aceasta nu este o optiune ideala pentru ei. Doar 23% au declarat ca inchirierea pe termen scurt a unui apartament a fost tipul de cazare preferat.

Aceasta statistica vine sa ii linisteasca pe cei care credeau ca afacerile hotelurilor ar fi in pericol din cauza calatorilor tineri despre care s-a presupus ca ar prefera home-sharing-ul.

Majoritatea respondentilor au declarat ca hotelurile care asigura servicii complete sunt principala lor optiune atunci cand pleaca intr-o calatorie si au nevoie de cazare. A doua optiune ca popularitate a fost apelarea la rude sau prieteni pentru o cazare temporara. Generatia este impartita insa in extreme: 35% au raspuns ca prefera hotelurile de lux si resorturile, in timp ce 33% se declara foarte atrasi de ideea de a sta in camping.

Hoteluri si spatii de agrement in Romania

In ultima luna, in Romania au fost identificate informatii noi despre 401 investitii din domeniul Hotel&Relaxare, conform datelor centralizate de Victa – asistenta de vanzari la santiere.┬á┬áMai jos puteti vizualiza distributia lor pe harta: