Cea mai nouă destinație de relaxare în inima Bucureștiului se întinde pe o suprafață generoasă de 4 hectare

Parcul Tudor Arghezi de când si-a deschis larg porțile, oferă tuturor locuitorilor orașului nu numai o oportunitate de a se destinde ci și de a socializa într-un cadru natural spectaculos. Situat pe bulevardul Metalurgiei din Sectorul 4 al Bucureștiului, acesta se întinde pe o suprafață generoasă de 4 hectare, devenind cel mai nou loc de relaxare și recreere din București.

Inițial proiectat pentru o suprafață mai mică, parcul a fost extins treptat prin expropriere, sub auspiciile Primăriei, având ca scop creșterea suprafeței verzi într-o zonă care, până la apariția sa, nu oferea nicio facilitate de petrecere a timpului în aer liber.

Diversitatea ofertelor pentru toate gusturile

Parcul Tudor Arghezi dispune de numeroase facilități pentru a satisface diversele dorințe ale vizitatorilor. Zonele verzi îmbietoare sunt perfecte pentru plimbări relaxante în mijlocul naturii, oferind un refugiu de liniște departe de agitația urbană.

Pasionații de sport vor găsi în acest parc o adevărată comoară, cu o pistă de atletism cu o lungime impresionantă de 1670 de metri, o pistă specială pentru biciclete și o zonă de fitness pentru exerciții în aer liber. În plus, în imediata apropiere, se află nu mai puțin de 14 terenuri de sport, unde iubitorii de mișcare pot practica diverse sporturi cu mingea, de la fotbal la baschet sau tenis.

Facilități suplimentare pentru o experiență completă

Parcul nu se rezumă doar la verde și sport; el oferă și facilități suplimentare pentru a satisface toate nevoile vizitatorilor. O plajă ecologică aduce o notă de prospețime, iar iubitorii de animale de companie au la dispoziție un spațiu special destinat prietenilor cu blană. Pentru cei ce sosesc cu mașina, o parcare supraetajată cu 150 de locuri asigură comoditatea necesară.

Spectacol de lumină și culoare – fântâna arteziană muzicală

Atracția principală a Parcului Tudor Arghezi o reprezintă fântâna arteziană muzicală. Aceasta promite să ofere vizitatorilor, în fiecare seară, un spectacol inedit de lumină și culoare. Cu o coregrafie muzicală perfect sincronizată, fântâna devine centrul atenției, transformând seara într-o experiență memorabilă.

SURSA ARTICOL