Cea mai buna paine, cel mai bun tort, arta si inovatia intra in concurs la GastroPan 2016

Ti s-a parut interesant? Spune mai departe:

Brutari artizani priceputi, tehnologi pregatiti sa surprinda consumatorii cu cele mai inovatoare gusturi, cofetari talentati, artisti in decorarea torturilor si bucatari plini de idei indraznete se vor intrece in primavara la Concursurile GastroPan. Competitiile se vor desfasura in cadrul celei de-a VIII-a editii a Expozitiei Internationale GastroPan, cel mai important eveniment de afaceri autohton dedicat industriei de panificatie, cofetarie si HoReCa, care va avea loc in perioada 7-9 aprilie 2016 la Targu Mures.prajituri

Concursurile GastroPan, la care sunt asteptati sa se intreaca peste 200 de brutari, cofetari si bucatari din toate colturile tarii reprezinta un adevarat magnet pentru vizitatori, oferind totodata sanse de afirmare pentru meseriasii care activeaza in domeniu.

SANSE EGALE PENTRU BRUTARIILE ARTIZANALE SI INDUSTRIALE

Ca o noutate in acest an, la competitia pentru titlul „Painea Anului 2016” sunt 2 subcategorii, in functie de procesul tehnologic – artizanal sau industrial, si de cantitatea produsa zilnic. Se urmareste astfel atat valorificarea talentelor micilor producatori, cat si aprecierea investitiilor in cercetare si dezvoltare ale producatorilor industriali.

CARNAVALUL SI TRADITIILE REINVENTATE, TEME PENTRU COFETARI

Sectiunea Cofetarie din cadrul competitiilor este una dintre cele mai disputate, la care concureaza numerosi cofetari, artisti si decoratori de torturi din toata tara. Pentru castigarea trofeului Tortul Anului 2016 concurentii vor fi provocati sa dezvolte gusturi originale, creative si gustoase, inspirandu-se totodata din traditiile culinare romanesti. Pe de alta parte, categoria Creatie Artistica aduce ca noutate o tematica bogata si interesanta – Carnavalul, capabila sa exploreze fantezia si creativitatea concurentilor.

BUCATARII SE INTREC IN PREPARATE SANATOASE SI IN ARTA SCULPTURII CULINARE

La sectiunea Gastronomie, bucatari reprezentand restaurante din toata tara au la dispozitie doua categorii de concurs. Categoria Platouri Reci vine cu o tematica de actualitate “Sanatatea in Farfurie”, concurentii avand sarcina de a pregati un platou festiv pentru 8 persoane, din ingrediente la alegere. Concurentii cu un spirit artistic mai dezvoltat isi pot intrece talentele la categoria Sculptura in Fructe si Legume, unde vor trebuie sa prezinta o piesa care sa respecte tematica impusa: „Decoratii de Nunta.

Participarea la Concursurile GastroPan este una dintre modalitatile prin care brutariile, cofetariile si restaurantele isi pot asigura consolidarea pe piata. Pe langa faptul ca aceste competitii sprijina evolutia profesionala a talentelor din domeniu, ele au capacitatea de a impune anual produse inovatoare pe piata, impulsionand competitivitatea din sector si promovand afacerile din domeniu.

Inscrierile la Concursurile GastroPan 2016 se fac pana pe 29 februarie, pe pagina www.gastropan.ro. Pe site-ul expozitiei gasiti si o galerie foto, taloane de acces la eveniment si multe alte informatii. Pentru detalii organizatorii pot fi contactati la telefon 0266-219.392, mobil 0733-313.043 sau email info@gastropan.ro

[google-translator]