Care este cel mai bun hotel din lume?

Timp de doi ani consecutiv, in 2011 si 2012, Travel & Leisure a desemnat un hotel din Tanzania ca fiind cel mai bun din lume. E vorba de Singita Grumeti Reserves, din Parcul National Serengeti.

Te-ai astepta sa vezi un imobil impunator, cu camere luxoase, majordomi cu manusi albe, piscine interminabile, cazi in care se face baie in lapte sau sampanie. Realitatea e insa aproape la polul opus, semn ca nu sunt putini cei care isi doresc sa revina la simplu, natural, rustic, sa fie cat mai aproape de natura.

Business Insider a primit o invitatie in acest complex situat in pustietate, postand cateva imagini din acest paradis indepartat.

Dupa cum se poate vedea in fotografii, drumul pana la acest colt de rai nu e pavat cu aur. De fapt, nici macar nu e pavat. E o sosea simpla, de tara, neasfaltata.

Unul dintre cele trei complexe de pe terenul de 340.000 de acri, detinut de miliardarul Paul Tudor Jones, e, in realitate, o suma de corturi.
Acesta a avut initiativa „constructiei” complexului, ce se vrea o oaza in mijlocul pustietatii, in 2006.

In contrast cu felul in care arata hotelul vizitat de reporterii Business Insider, intr-adevar cel mai rustic dintre cele trei amplasamente, este cu siguranta „instrumentarul” folosit pentru intampinarea oaspetilor, unul aurit.
Vizitatorii sunt intampinati, in loc de paine cu sare, cu apa si un lighenas in care sa se spele.

Chiar daca e vorba doar de corturi, in interior este aer conditionat si wi-fi.

Nu e ieftin, insa, sa stai intr-un asemenea loc. Insa, daca tot ai ajuns pana aici, nu te va deranja sa scoti din buzunar 1.150 de dolari pe noapte in plin sezon si 850 de dolari in extrasezon.
Asa arata terasa unde te bucuri de intimitate deplina:

Paturi sunt instalate si afara, astfel asezate incat dintr-unul nu poti vedea un altul, asa ca intimitatea e totala.

In fiecare zi se organizeaza safari, dimineata fiind cel mai bun moment de a vedea animalele. Dupa plimbarea in natura si masa, poti lancezi la piscina sau merge la sala de gimnastica.

Exista chiar si un teren de tenis si un cort ce tine loc de spa, unde poti beneficia de tratamente faciale, ti se poate face manichiura si chiar masaj. Toate aceste tratamente pot fi insa facute si in cortul musafirilor.

Sursa
Add a Comment