Iunie marchează a șasea lună consecutivă de creștere a rezervărilor hoteliere globale

Cu cât avansăm mai adânc în 2021, cu atât crește și rata de rezervări hoteliere la nivel global. Volumul rezervărilor a crescut cu peste 65% față de 2019 și cu mult peste 40% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor furnizate de siteminder.com.

Europa

În toată Europa, perioada de vară rămâne un factor cheie al trendului actual. Rezervările către 16 din cele 17 țări europene din World Hotel Index au crescut în ultimele 30 de zile, iar pentru hotelurile franceze și germane rezultatele din ultima lună au fost deosebit de puternice.

În Franța, volumul rezervărilor a crescut la 59% față de 2019, de la 44% luna trecută, în timp ce călătoriile internaționale devin o parte a procesului de revenire a țării. Hotelurile fiind deschise pentru turiștii vaccinați din majoritatea țărilor, inclusiv din SUA, procentul de rezervări efectuate de turiștii străini în luna iunie este cel mai mare din ultimele 10 luni, de 29%.

În Germania, odată cu scăderea ratelor de infectare cu coronavirus și creșterea încrederii în toată țara, impulsul rezervărilor a crescut, de asemenea, de la 20% în 2019 la aproape 60%. Și acolo, călătoriile internaționale vor crește, pe măsură ce țara planifică redeschiderea din 1 iulie.

America de Nord și America de Sud

Mexic și Canada cunosc un trend ascendent puternic.

Pentru Canada, unde media în ultimele 7 zile a noilor cazuri de Covid este la punctul cel mai scăzut de la sfârșitul lunii septembrie, impulsul rezervărilor a accelerat de la 22% la începutul lunii mai, la 62% în iunie. Pentru cei care doresc să călătorească între SUA și Canada, există speranța că granița cu SUA se va deschide la timp pentru sărbătoarea națională a Canadei din 1 iulie și pentru weekendul de 4 iulie din SUA.

În Mexic este cea mai mare rată a creșterii rezervărilor, iar volumul acestora în Caraibe continuă să se majoreze. În Playa Del Carmen, numărul rezervărilor efectuate se ridică în prezent la dublul volumului din 2019, iar o medie de 65% din sejururile pentru iunie și iulie provin de la oaspeți internaționali.

Asia Pacific

În ceea ce privește Asia Pacific, rezervările către Maldive și Insulele Cook rămân cu mult peste volumele din 2019, creștere condusă aproape complet de călătorii străini. Rezervările internaționale către Noua Zeelandă rămân puternice, deoarece mulți australieni profită de ocazie pentru a călători. De asemenea, atenția specialiștilor se va îndrepta și spre Thailanda în următoarele săptămâni, având în vedere inițiativa „Phuket Sandbox”, concepută pentru a permite călătoriile fără carantină pentru turiștii vaccinați din 1 iulie.

În general, aceste date ar trebui să ne ofere tuturor un sentiment de entuziasm pentru a doua jumătate a anului, deoarece mișcarea devine mai fluidă în întreaga lume.