Construcții regenerative: TRSDC dezvoltă o stațiune de lux proiectată în stâncă

The Red Sea Development Company (TRSDC) lucrează alături de Oppenheim Architecture – o firmă de design de talie mondială – la un alt proiect de construcție ambițios, care va avea ca rezultat stațiunea Desert Rock. 

Compania a lucrat, de asemenea, la unele dintre cele mai ambițioase proiecte, îmbinând turismul și acțiunile regenerative din zonă. Cu cea mai recentă dată de finalizare a proiectului din acest an, organizația se angajează să dezvolte cazare de lux, utilizând metode de construcție sustenabile și permițând vizitatorilor să experimenteze un nivel ridicat de integrare tehnologică și să îmbrățișeze lumea naturală din confortul unei stațiuni din Marea Roșie.

tradearabia.com

Proiectul Desert Rock va fi amplasat în munți într-o vale ascunsă, format din 48 de vile și 12 camere de hotel, complet integrate în stâncă pentru a crea un design unitar cu impact minim asupra mediului înconjurător. Drumurile către stațiune vor fi ascunse în interiorul peisajului pentru a minimiza și mai mult impactul asupra peisajului natural. 

Proiectarea va lua în considerare toate aspectele sustenabilității în construcția și funcționarea instalației. TRSDC se angajează să construiască stațiunea pentru a îndeplini standardul pentru certificarea Leadership in Energy and Environmental Design (LEED). Acest obiectiv va fi realizat printr-un proces complex de proiectare, încorporând măsuri pentru a reduce consumul de energie al stațiunii și recoltarea apei de ploaie pentru a crea un spațiu natural înfloritor în spațiul înconjurător.

Compania va utiliza materialele din etapa de excavare a proiectului, ceea ce înseamnă că nu vor fi aduse materiale pentru infrastructura principală. Proiectul va utiliza piatra naturală a muntelui pentru pereții interiori și exteriori, iar betonul va fi amestecat folosind resurse locale de nisip și piatră.

„Desert Rock este unul dintre cele mai impresionante peisaje din deșert din lume, motiv pentru care am vrut să folosim arhitectura ca modalitate de a o onora și respecta”, spune Chad Oppenheim, fondatorul Oppenheim Architecture. „Prin utilizarea materialelor naturale și integrarea stațiunii în stâncă, oaspeții se pot conecta fizic cu destinația și pot experimenta frumusețea uimitoare și naturală a Arabiei Saudite”. 

Deși TRSDC speră să-i întâmpine pe primii oaspeți la The Red Sea Project în 2022, se așteaptă ca întregul proiect să ajungă la finalizarea completă în 2030, oferind până la 8.000 de camere de hotel și peste 1.000 de suite rezidențiale în 50 de stațiuni. Vizitatorii și rezidenții vor putea experimenta facilitățile sale de lux, cum ar fi terenuri de golf, porturi de agrement de lux, facilități de agrement și divertisment și chiar pot zbura direct în propriul aeroport internațional. 

Sursă: constructionglobal.com