Avizare și aprobare: Proiecte ambițioase pentru stadioanele Dinamo și Timișoara

În cadrul unei ședințe pregătitoare a consiliului tehnico-economic de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, proiectele de construire a două stadioane majore – Stadionul Dinamo din București și Stadionul din Timișoara – au fost prezentate spre avizare. Adrian Cefalan, directorul Direcției Implementare Investiții din cadrul Companiei Naționale de Investiții (CNI), a anunțat că CNI SA va implementa observațiile comisiei de avizare, iar proiectele vor fi ulterior prezentate în ședința Consiliului Interministerial de Avizare a Lucrărilor Publice.

Această etapă marchează un pas important înainte de emiterea hotărârilor de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, consolidând astfel progresul către realizarea acestor stadioane. CNI SA avea inițial în plan să lanseze licitațiile pentru atribuirea contractelor de proiectare și execuție anul acesta, însă termenul se apropie, iar acest lucru este puțin probabil să se întâmple înainte de sfârșitul anului.

Stadionul Dinamo, situat pe șoseaua Ștefan cel Mare, are un contract estimat la 450 milioane de lei fără TVA pentru proiectarea și construirea arenei. După o întârziere de aproximativ șase luni, au fost obținute avizele necesare pentru studiul de fezabilitate, marcând un pas semnificativ către demararea proiectului. Avizele au fost eliberate de Autoritatea Aeronautică și ISU București, acoperind funcționarea heliportului adiacent Spitalului de Urgență și aspectele legate de prevenirea și siguranța la incendii.

În ceea ce privește Stadionul Timișoara, valoarea estimată a contractului pentru proiectarea și execuția stadionului cu 30.000 de locuri depășește 483,3 milioane de lei fără TVA. Demolarea vechiului stadion „Dan Păltinișanu” este parte a planului, iar Consiliul Județean Timiș este pregătit pentru acest proces, având fonduri și documentație pregătite. Cu toate acestea, așteaptă hotărârile de Guvern pentru a demara legal lucrările.

Explorează peste 30 de posibilități de implicare în proiectele de construcții a stadioanelor din România, în ultimele 12 luni

Dintr-o evaluare succintă a situației pe platforma Victa.ro, dezvoltarea a 37 de proiecte legate de construcția, modernizarea sau renovarea stadioanelor poate contribui semnificativ la dezvoltarea economică, sociale și culturale, aducând multiple beneficii atât comunității locale, cât și întregului oraș.

Valoarea totală a acestor investiții se ridică la aproximativ 2 miliarde de lei, iar suprafața acestor proiecte depășește 327.454 metri pătrați.

Dacă ești interesat să ofertezi în cadrul acestor investiții, ai ocazia să testezi gratuit platforma Victa.ro.

SURSA ARTICOL: https://arenaconstruct.ro și https://victa.ro