GORJ: Centru de cazare și agrement unic în Oltenia, deschis la Târgu Jiu. Turiștii se cazează în corturi cu condiții de hotel

Complexul „Lebăda Glamping“ este format din 12 corturi pentru cazarea turiştilor care vor să fie contactaţi cu natura. Acesta se află pe malul a două lacuri din municipiul Târgu Jiu, iar numele a fost dat după cele patru lebede negre care pot fi văzute pe lacuri. Este singurul complex de cazare şi de agrement de tip glamping din Oltenia. Turiştii pot să pescuiască, să se plimbe cu hidrobicicletele şi să practice diferite activităţi recreativ – sportive. Investiţia se ridică la aproximativ 100.000 de euro.

sursă foto: adevarul.ro

Corturile oferă tot confortul, fiind dotate cu aer condiţionat. „Este un fel de camping de lux. Cam acesta este conceptul glamping: sunt la cort şi dorm în aer liber, am verdeaţă, dar stau în pat noaptea şi beneficiez de toate condiţiile. Liniştea serii şi intimitatea locului, cafeaua pe care poţi să o bei pe malul lacului, sunt nişte momente speciale. Corturile sunt dotate cu aparate de aer condiţionat, cu plase anti insecte, spaţiu de depozitare al bagajelor. Este o senzaţie specială să dormi la cort. M-am gândit că este un altfel de hotel. Mă aştept să vină, în general, turişti din afara judeţului Gorj şi am pregătit o mapă cu toate o zonele de atracţie din judeţ“, a explicat Mirela Păduraru, proprietara complexului.

„Este un altfel de hotel“

„Ideea mi-a venit după ce m-am cazat împreună cu copiii mei într-un cort de acest fel şi ne-a plăcut foarte mult. Mai mult, imi place foarte mult să stau în natură şi îmi place ceea ce este diferit. De câţiva ani, am observat că a prins şi în România genul acesta de turism. Am văzut că sunt mai mult în zone montane, dar prea puţin în zone orăşeneşti. Diferenţa este că în cele 12 corturi pe care le-am amplasat există aer condiţionat, care funcţionează şi pe aer cald“, a adăugat Mirela Păduraru.