VELUX Romania – cum să alegi corect ferestrele de mansardă?

VELUX România este o companie de vânzări care comercializează ferestre de mansardă, produse de montaj, rulouri decorative și parasolare, tuneluri solare, atât în România cât și în Republica Moldova.
Timp de peste 80 de ani, Grupul VELUX a creat condiții mai bune de locuit, aducând lumina naturală şi aerul proaspăt în interiorul mansardei. Compania a fost înfiinţată pornind de la viziunea fondatorului, Villum Kann Rasmussen, ce dorea să asigure lumină naturală, aer proaspăt şi calitate vieţii oamenilor. În prezent, aceste trei beneficii se regăsesc în milioane de case din întreaga lume.

Care sunt 3 sfaturi pe care le-ați acorda unui client nou pentru achiziția corectă de ferestre de mansardă?

În primul rând, clientul care alege ferestrele noastre de mansardă trebuie să ia legătura cu un reprezentant autorizat VELUX România, care îi va recomanda produsele potrivite pentru proiectul său.

Apoi, trebuie să știe destinația și dimensiunea încăperilor de la mansardă. De aici va reieși numărul ferestrelor necesare. Pentru a asigura cantitatea necesară de lumină naturală, suprafața vitrată trebuie să aibă cel puțin 10% din suprafața podelei.

Distanța dintre căpriori este esențială pentru a alege dimensiunea potrivită a ferestrelor. În funcție de dispunerea căpriorilor, clientul va putea alege ferestre mai mici montate în combinații, sau ferestre mari montate individual.

Iar al treilea sfat este să știe tipul de învelitoare pentru a alege rama de etanșare potrivită. Aceasta protejează împotriva posibilelor infiltrații și izolează termic fereastra dacă este însoțită de kitul termoizolator BDX. La achiziționarea ferestrelor de mansardă, noi recomandăm mereu kitul complet de accesorii pentru confort maxim și montaj realizat de un montator acreditat VELUX. Avem o rețea generoasă de montatori, în toată țara, la care clienții pot ajunge foarte ușor de pe site-ul velux.ro.

Pe cei care vor să facă cunoștință cu produsele noastre, din confortul casei lor, îi invităm să intre în showroom-ul virtual.

Care sunt 3 capcane/greșeli des întâlnite pe care le observati ca le fac cumparatorii cand achizitioneaza ferestre de mansarda ?

Clienții sunt tentați să achiziționeze ferestre de mansardă cât mai mici, dar noi le spunem mereu că o suprafață vitrată mare asigură un climat interior sănătos și lumină naturală din plin. Iar beneficiile luminii naturale sunt deja cunoscute de toată lumea: ne ajută să ne concentrăm mai bine, să fim mai productivi – mai ales dacă lucrăm de acasă – ne reglează ritmul circadian și ne dă o stare de bine. Iar acum, când prețurile la energie continuă să crească, de ce să nu profităm la maxim de puterea luminii naturale.

Apoi, așa cum spuneam și mai sus, clienții trebuie să știe destinația încăperii și să aleagă ferestrele potrivite. Spre exemplu, mulți fac greșeala să cumpere ferestre din lemn la baie. Concret, pentru spațiile umede, precum bucătării sau băi, avem ferestre de mansardă din lemn învelit în poliuretan. Acestea sunt rezistente la umezeală și nu necesită întreținere.

Am mai observat că mulți oameni cumpără ferestrele de mansardă, dar ignoră partea de accesorii, precum rulourile decorative, plasa împotriva insectelor și parasolarele. Cu ajutorul lor, beneficiarii pot diminua sau bloca complet lumina care intră în cameră și chiar pot preveni supraîncălzirea – ruloul exterior parasolar împiedică razele soarelui să atingă geamul ferestrei, iar temperatura de la interior se poate reduce cu până la 5 grade Celsius.

Care proiecte sunt reprezentative și ce soluții tehnice din portofoliu dvs. ați folosit ?

Lucrăm tot timpul anului la proiecte din cele mai variate. De la renovări majore, la proiecte noi de cartiere, case individuale, blocuri sau instituții.

Soluțiile tehnice pe care le recomandăm în această perioadă sunt ferestrele de mansardă VELUX montate în combinații, fie pe verticală, fie pe orizontală. Având ca rezultat mai multă lumină naturală la interior, aer proaspăt și vedere panoramică spre exterior.

În același timp, recomandăm înlocuirea ferestrelor foarte vechi. Ferestrele de mansardă de ultimă generație au o performanță de izolare mult mai bună și pot contribui la reducerea consumului de energie din locuințe, și deci și la facturi mai mici la utilități. Măsurătorile noastre arată că energia de încălzire necesară pentru o încăpere se poate reduce cu până la 11% dacă înlocuim două ferestre de mansardă.

Hospice Casa Speranței, Adunații Copăceni
Bastionul Theresia, Timișoara
Restaurant – Brașov
Hotel – București

Care sunt provocările momentului în segmentul în care activați?

Relevanța – descoperim multe proiecte valoroase, dar fără mansardă și care nu folosesc beneficiile luminii naturale și ale ventilației prin ferestrele de mansardă. Renovarea podului și transformarea lui în mansardă are multe beneficii pentru proprietari. Ei pot câștiga mai mult spațiu, iar prin montajul ferestrelor de mansardă VELUX vor avea din plin lumină naturală și aer proaspăt. Valoarea proprietății lor crește, iar prin comparație cu achiziționarea unui nou imobil, investiția în renovare este mai mică. Dacă reabilitarea termică se face corespunzător, iar ferestrele de mansardă sunt corect alese și montate, atunci se anulează pierderile de căldură, iar costurile la întreținere sunt mai mici.

A doua provocare este, desigur, scumpirea excesivă a materialelor de construcții și scumpirea energiei pentru consumatori, lucruri care influențează negativ intenția de construire a caselor noi.