APLA – Sistemul ultra rapid de nivelare-finisare mecanizată a pereților

Sectorul construcţiilor rezidenţiale pare să aibă o dinamică din ce în ce mai accelerată, ducând la amplificarea unor nevoi specifice ale constructorilor, cum ar fi cererea pentru materiale cu o aplicare mai facilă, care se întăresc şi se maturează mai repede.

Cererea pentru clădiri noi este de asemenea direct proportională cu cererea de forţă de muncă pentru construcţii.

Frecvent însă auzim sau simţim direct faptul că această forţă de muncă este mai puţin disponibilă, mai rară, mai puţin calificată sau mai scumpă. Acest lucru forţează antreprenorii din construcţii să găsească soluţii care, fie folosesc mai puţină forţă de muncă, fie sunt mai productive (adică produc suprafeţe construite mai mari cu acelaşi număr de persoane) sau chiar permit unor persoane cu o calificare mai scăzută să aibă aceleaşi rezultate cu cele obţinute de profesionişti.

Fabryo Corporation se înscrie în acest efort general al firmelor care activează în domeniul construcţiilor, de a creşte productivitatea şi eficienţa muncii pe şantiere. Pentru aceasta studiază continuu materialele şi procedeele care permit aplicarea mecanizată, sau care uşurează, simplifică şi scurtează prelucrarea materialelor de finisaj.

Una dintre aplicaţiile cu potenţial mare de dezvoltare este „Sistemul ultra rapid de nivelare-finisare mecanizată a pereţilor“. Cum facem asta? prin aplicarea de tencuială mecanizată cu pompe speciale de tencuit, urmată de gletuirea fină, folosind gleturi de finisaj gata preparate, aplicate cu pompa sau manual.

Nivelarea pereţilor este o fază premergătoare şi pregătitoare a operaţiei de vopsire şi se poate face fie în modul tradiţional, folosind tencuiala şi tinciul de ciment-var aplicat cu mistria, fie folosind tencuielile mecanizate.

Față de tencuiala aplicată manual, tencuiala mecanizată reduce timpul de execuţie de 3-4 ori, datorită unei aplicări mai rapide. Practic materialul este preparat de către maşină şi aplicat pe perete prin pulverizare, operaţiile fiind mult mai rapide decât cele manuale. Din punct de vedere al consumului şi al aspectului final, majoritatea tencuielilor mecanizate pe bază de ciment sunt aproape similare cu cele preparate manual, având aceeaşi granulaţie şi acelaşi consum, operaţiunile şi straturile ulterioare fiind aceleaşi, respectiv glet de încărcare, glet de finisaj, amorsă şi vopsea.

Fabryo Corporation produce un alt fel de sistem de tencuire mecanizată şi gletuire care se diferenţiază net şi aduce beneficii substanţiale fată de celelalte produse de pe piaţă.

In acest sens, produsul AplaFill Tencuială Mecanizată Ciment este o tencuială mult mai uşoară datorită agregatelor cu densitate redusă, ceea ce conduce la un consum de doar 11-12 kg/mp in strat de 10 mm, reprezentând totodată o reducere de 25-33% a consumului faţă de tencuielile mecanizate tradiţionale.

AplaFill Tencuială Mecanziată Ciment este şi mult mai fină decât o tencuială obişnuită, astfel că nu mai este necesară aplicarea gletului de încărcare, ci se poate trece direct la aplicarea gletului de finisaj. Acest lucru conduce la o economie de timp, de manoperă şi de material care poate ajunge până la 30% din costul finisării pereţilor.

După uscare, datorită densităţii reduse şi a sistemului de micro-pori ai materialului, AplaFill Tencuială Mecanizată Ciment are un efect termoizolant mai bun şi o permeabilitate la vapori substanţial îmbunătăţită.

Clienţii finali (beneficiarii) vor putea aprecia şi experimenta fără îndoială un micro-climat mult mai plăcut în încăperile tencuite cu AplaFill Tencuială Mecanizată Ciment.

Acest sistem este completat de un alt produs de foarte bună calitate, AplaFill Glet Pastă, glet de finisaj gata preparat.

AplaFill Finisaj Glet Pastă se utilizează la interior, înainte de aplicarea vopselei lavabile. Un perete finisat cu un glet de bună calitate prezintă o serie importantă de avantaje în condiţiile în care este asigurată o planeitate foarte bună. În acest fel aplicarea vopselei lavabile va fi sensibil uşurată, trafaletul va presa uniform pe suprafaţa peretelui, iar în acest fel vor fi reduse la minim neomogenităţile de culoare sau de luciu care ar putea apărea pe perete după aplicarea vopselei.

Fabryo Corporation este unul dintre puţinii producători care are în portofoliu un glet de finisaj gata preparat, sub formă de pastă, care nu mai necesită nici o interventie şi care se poate aplica direct.

AplaFill Finisaj Glet Pastă este ambalat la găleată de 5 Kg sau 20 Kg, are un aspect fin şi o consistenţă foarte cremoasă, ceea ce conduce la o lucrabilitate deosebită, apreciată de majoritatea meşterilor care îl folosesc.

De asemenea, are avantajul eliminării procesului de preparare cu apă (se economiseşte timp, dispare praful), realizează economii prin faptul că restul de pastă rămasă în găleata poate fi refolosit dacă aceasta este închisă etanş cu capacul. În plus, se usucă mult mai repede, în circa 4 ore, faţă de gleturile clasice, care necesită minim 24 ore.

Sistemul format din AplaFill Tencuială Mecanizată Ciment şi AplaFill Finisaj Glet Pastă este conceput să aibă o permeabilitate crescută la vapori, ceea ce diminuează riscul acumulărilor de umiditate şi contribuie la menţinerea stării de sănătate a ocupanţilor clădirii în care este folosit. Totodată, el este mai rentabil pentru constructori, prin rapiditatea aplicării şi evitarea pierderilor sau eliminarea straturilor de gleturi intermediare.

Fabryo Corporation certifică prin laboratoarele proprii calitatea deosebită a acestui sistem şi asigură instruire la punerea în operă.

Constructorii pot încerca aceste produse cu încrederea că vor experimenta un nou mod de finisare şi că beneficiile sunt vizibile, rapide şi substanţiale.

Recomandam utilizarea in sistem a acestor produse impreuna cu vopselele din gama AplaLux sau AplaUltraMatt.