Sud: Evoluția pieței HoReCa în ultimele 3 luni

Potrivit datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost monitorizate 140 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare în zona de Sud a țării. Cumulat, acestea ocupă o suprafață de aproximativ 335 mii mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 843,49 milioane RON.

Din totalul de 140 proiecte, 37 provin din județul Argeș, 39 din Prahova, 23 din Dâmbovița, 14 din Călărași, 14 din Teleorman, 6 din Giurgiu și 5 din Ialomița.

CE TIPURI DE PROIECTE AU PREFERAT INVESTITORII?

Cele mai multe proiecte monitorizate în ultimele 3 luni în Sud sunt proiecte de tip agrement- ștrand, piscină, locuri de joacă (57) și unități de cazare (45). De asemenea, au fost identificate și 18 proiecte de tip agremenet (ștrand, piscină, locuri de joacă), 19 proiecte de tip Food & Drinks, 8 centre de relaxare, 6 muzee, teatre, galerii, 4 proiecte de tip Entertainment și 2 Expoziții și Conferințe.

CE TIP DE FINANȚARE AU PROIECTELE ANALIZATE?

Mai multe de 51% dintre proiectele analizate au finanțare publică. Mai exact, au fost identificate 54 investiții private, 72 publice și 14 cu finanțare public-privată.

ÎN CE STADII DE EXECUȚIE SE AFLĂ PROIECTELE?

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificate 44 investiții în stadiul proiectare, 32 în autorizare, 20 înainte de execuție, 24 în construcție, 6 în stadiul de amenajare și 14 finalizate.

Sud: Pe ce șantiere se lucrează?
  • Pensiune agroturistică P+1E+M cu piscină, loc de joacă și 8 locuri de parcare – 4 margarete, Dâmbovița
  • Sala Polivalentă 2S+P+3E, 4900 locuri Pitești Arena, Argeș
  • Centru multifuncțional – Complex pescăresc pentru educație și recreere, Călărași
CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

În ultimele 3 luni au fost identificate 76 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare în Sud. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt COSTRUZIONI GENERALI SUD MUNTENIA (4 lucrări) și MART STUDIO (3 lucrări).

CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificați 52 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare în Sud. Cea mai activă companie este COSTRUZIONI GENERALI SUD MUNTENIA, cu un total de 4 proiecte.