Analiză: Evoluția domeniului HoReCa în luna aprilie

În luna aprilie au fost monitorizate 480 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare la nivel național. Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, acestea ocupă o suprafață de 1,75 milioane mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 4,05 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de proiecte se poziționează Constanța cu 44 investiții. Următoarele locuri sunt ocupate de Cluj (27 proiecte) și Brașov (26 proiecte).

244 spații de cazare

Cele mai multe proiecte identificate în primul trimestru sunt unități de cazare (244). De asemenea, au fost identificate și 91 spații de agrement (sală sport, club, carting, distracție), 87 proiecte de tip agremenet (ștrand, piscină, locuri de joacă), 92 proiecte de tip Food & Drinks, 21 centre de relaxare, 25 muzee, teatre, galerii, 22 proiecte de tip Entertainment și 2 Expoziții și Conferințe.

Pe ce șantiere se lucrează?

Din totalul de 480 proiecte, 103 se află în stadiul de construcție. Iată 3 șantiere pe care se lucrează în prezent:

  • Sală de sport cu tribună de 180 locuri P+1E, Arad
  • Hotel P+4E+5Et, 30 camere, Constanța
  • Parc de agrement și recreere Constantin Brâncoveanu, Vâlcea
CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

În ultimele 3 luni au fost identificate 661 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt CUBICON INVEST (6 lucrări), ARHITECTON TARGU MURES (5 lucrări), ASSAD (5 proiecte) și AEDILIS PROIECT (5 lucrări).

CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificați 462 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare. Cele mai active companii sunt CONSTRUCTII ERBASU (6 proiecte), MIRON CONSTRUCT (5 proiecte) și RIFANIA DRUMCONSTRUCT (5 proiecte).