Sud-Est: Evoluția pieței HoReCa în ultimele 30 de zile

În ultima lună au fost monitorizate 131 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare în zona de Sud-Est a țării. Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, acestea ocupă o suprafață de peste 535 mii mp, iar valoarea investițiilor se ridică la suma estimată de 908,80 milioane RON.

Cele mai multe proiecte au fost identificate în Constanța (61). De asemnea, au fost monitorizate și 33 proiecte în Tulcea, 15 în Galați, 9 în Vrancea, 8 în Brăila și 5 în Buzău.

CE TIPURI DE PROIECTE AU PREFERAT INVESTITORII?

Cele mai multe proiecte monitorizate în ultimele 30 de zile în Sud-Est sunt unități de cazare (80). De asemenea, au fost identificate și 27 spații de agrement (sală sport, club, carting, distracție), 25 proiecte de tip agremenet (ștrand, piscină, locuri de joacă), 23 proiecte de tip Food & Drinks, 8 centre de relaxare, 8 muzee, teatre, galerii și 3 proiecte de tip Entertainment.

CE TIP DE FINANȚARE AU PROIECTELE ANALIZATE?

Mai multe de jumătate dintre proiectele analizate au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 69 investiții private, 39 publice și 25 cu finanțare public-privată.

ÎN CE STADII DE EXECUȚIE SE AFLĂ PROIECTELE?

Potrivit VICTA.ro, în ultima lună au fost identificate 22 investiții în stadiul de proiectare, 47 în autorizare, 22 înainte de execuție, 27 în construcție, 9 în stadiul de amenajare și 6 finalizate.

Pe ce șantiere se lucrează?
  • 3 imobile funcțiune turistică S+P+8E-9E, spații comerciale și servicii – 285 apartamente, Constanța
  • Pensiune agroturistică P+1E, 8 camere, piscină, Tulcea
  • Complex rezidențial 3 imobile S+P+5E+6Er terasă circulabila verde, 200 de apartamente de vacanță, 5 stele, 2 piscine, spa, sală de fitness – Meraki Resort & SPA, Constanța
CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

În ultimele 3 luni au fost identificate 97 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare în Sud-Est. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt CROM TRAFIC (7 lucrări), EDIFICA LA (5 lucrări) și EAST ATELIER (4 lucrări).

CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificați 53 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare în Sud-Est. Cele mai active companii sunt SEBA NEOCONS (3 proiecte), COMPLEX DELTA (2 proiecte), CONCAS BUZAU (2 proiecte) și SOLID HOUSE (2 proiecte).