Analiză: Cum a evoluat domeniul HoReCa în ultimele 30 de zile?

Domeniul Hotel & Relaxare a crescut în anul pandemiei cu 10,25 puncte procentuale. Astfel, potrivit datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în 2020 au fost identificate 3668 proiecte din acest domeniu, comparativ cu cele 3327 identificate în 2019.

Proiectele monitorizate în ultima lună

În ultimele 30 de zile au fost monitorizate 570 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare la nivel național. Cumulat, șantierele ocupă o suprafață de 3,15 milioane mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 8,67 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se află Constanța, cu un total de 43 proiecte monitorizate în ultima lună. Următoarele poziții sunt ocupate de Bihor (38 proiecte) și București (32 proiecte).

Cele mai multe proiecte sunt unități de cazare

Potrivit VICTA.ro, cele mai multe proiecte din domeniul Hotel & Relaxare sunt unități de cazare (233). Următoarele poziții în clasament sunt ocupate de subdomeniile Agrement (sală sport, club carting, distracție), cu 147 investiții și Agrement (ștrand, piscină, locuri de joacă), cu 132 investiții.

Top 3 proiecte cu cerere de ofertă
  • Parc de agrement, imobil spații hoteliere D+P+5E, faza II, Timiș

Proiectul ocupă o suprafață de 13.523 mp și prezintă cerere de ofertă pentru antrepriză generală cu materiale de construcții aferente proiectului.

  • Bază sportivă TIP 1 P+1Er, Iași

Proiectul prezintă cerere de ofertă pentru toată gama de materiale de construcție. Suprafața șantierului este de 521 mp.

  • Construire și dotare hotel si SPA D+P+2E+M – 29 camere

Șantierul se întinde pe o suprafață de 3699 mp și prezintă cerere de ofertă pentru antrepriză generală și materiale de construcții.

Cei mai activi arhitecți în ultimele 3 luni

În ultimele 3 luni au fost identificate 649 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare. În funcție de numărul de proiecte, cea mai activă companie sunt CRISTAL CONCEPT DESIGN cu 6 proiecte. Următoarele poziții sunt ocupate de ARHITECTON TÂRGU MUREȘ, TOTAL AMI DESIGN și SIMION TEHNOCONSTRUCT, fiecare cu 5 proiecte.

Cei mai activi constructori în ultimele 3 luni

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificați 469 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare. Cele mai active companii sunt ATLAS SPORT și RIFANIA DRUMCONSTRUCT, fiecare cu 5 proiecte.