Analiză: Câte proiecte HoReCa sunt în construcție în plin sezon estival?

Conform datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultima lună au fost identificate 123 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare în stadiul de construcție. Cumulat, acestea ocupă o suprafață de 2,22 milioane mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 7 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Constanța (19 proiecte) și București (13 proiecte). Iată cum se prezintă situația în toată țara:

CE TIPURI DE PROIECTE AU PREFERAT INVESTITORII?

Cele mai multe proiecte în construcție monitorizate în ultimele 30 de zile sunt unități de cazare (56). De asemenea, au fost identificate și 32 spații de agrement (sală sport, club, carting, distracție), 35 proiecte de tip agremenet (ștrand, piscină, locuri de joacă), 20 proiecte de tip Food & Drinks, 12 centre de relaxare, 4 muzee, teatre, galerii, 4 de tip Entertainment și 4 proiecte de tip Expoziții și Conferințe.

CE TIP DE FINANȚARE AU PROIECTELE ANALIZATE?

Mai multe de 57% dintre proiectele analizate au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 72 investiții private, 32 publice și 20 cu finanțare public-privată.

Pe ce șantiere se lucrează?
  • Complex agrement turistic, Harghita
  • Reconfigurare și supraetajare hotel Mamaia: locuințe colective și alimentație publică P+ 4E+5Er, 95 apartamente de lux – WIDA Rezidential, Constanța
victa.ro
  • Pensiune agroturistică D+P+1E și piscină exterioară, Cluj
CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

În ultimele 3 luni au fost identificate 704 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt SIMION TEHNOCONSTRUCT (9 lucrări), CROM TRAFIC (7 lucrări) și MTA STRUCTURAL ENGINEERS (7 lucrări).

CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificați 504 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare. Cele mai active companii sunt SIMION TEHNOCONSTRUCT (10 proiecte) și CONSTRUCTII ERBASU (6 proiecte).