AFI Europe deschide primul parc de retail din România în Arad, marcând o premieră în dezvoltarea sa

Dezvoltatorul imobiliar israelian, AFI Europe, își extinde prezența în România prin inaugurarea primului parc de retail din țară, situat în centrul orașului Arad, programată pentru 1 noiembrie. Proiectul, cu o suprafață construită de 30.600 metri pătrați, reprezintă o investiție semnificativă în infrastructura comercială a orașului.

Parcul de retail va găzdui o varietate impresionantă de branduri internaționale de prestigiu, printre care se numără Carrefour, Media Galaxy, Starbucks, Decathlon, precum și altele. Deja deschis în parc, un McDonald’s de tip Drive-Thru și un magazin Leroy Merlin aduc o diversitate suplimentară de opțiuni pentru vizitatori.

De remarcat este faptul că proiectul a generat peste 2000 de locuri de muncă, contribuind semnificativ la economia locală. AFI Europe își consolidează astfel poziția în piața românească, marcând o premieră în evoluția sa, devenind primul parc de retail dezvoltat în țară.

Doron Klein, CEO AFI Europe România și Republica Cehă, a exprimat entuziasmul său privind proiectul ambițios: „Ne-am bucurat să contribuim la economia locală prin colaborarea cu un contractor din Arad – PAB, pentru cel mai bun rezultat.”

Pe lângă noul parc de retail din Arad, AFI Europe gestionează și alte proiecte notabile în România, printre care se numără centrele comerciale AFI Cotroceni și AFI Ploiești. În domeniul birourilor, compania deține un portofoliu extins, inclusiv 7 parcuri de business de clasa A în diverse orașe.

De asemenea, AFI Europe a investit în proiecte rezidențiale, cum ar fi AFI City Bucureștii Noi, finalizat în 2020, și AFI HOME North, în curs de dezvoltare în Pipera, cu prima fază a proiectului programată să fie livrată în primul trimestru al anului 2025. Această investiție extinde orizonturile companiei și confirmă angajamentul său de a contribui la dezvoltarea sustenabilă a diverselor sectoare ale pieței imobiliare din România.

SURSA ARTICOL