Parteneri in Constructii: o prima editie de succes organizata de Doka Romania

Doka România a organizat în acest an prima ediție a evenimentului “Parteneri în Construcții” ce a avut loc la Cluj pe data de 10 Octombrie.

Temele abordate în cadrul evenimentului au fost diverse și cât se poate de atractive pentru participanți.

Aceștia au acoperit toată aria construcțiilor, de la firme de construcții, firme de proiectare, arhitecți până la  beneficiari.

Doka a deschis sesiunea de prezentări cu subiecte generale și adeseori ocolite sau abordate superficial.

Prima prezentare a subliniat importanța “siguranței în lucru”, iar cea de-a doua s-a axat pe o expunere generală a ceea ce ar trebui să însemne “betonul aparent”. Reprezentanții firmei Doka au afirmat printre altele că „Siguranța costă, însă lipsa acesteia poate costa mai mult“.

Cât despre betonul aparent, s-a remarcat necesitatea existentei unui limbaj comun în ceea ce privește cerințele de beton aparent, în cadrul fiecărui proiect în parte. De asemenea, s-a atras atenția asupra costurilor suplimentare ce ar putea apărea, tot în funcție de constrângerile privind calitatea suprafeței betonului.

Reprezentantul Reckli în România a prezentat cu succes soluțiile inovatoare de producere, turnare și texturare a betonului aparent. Prin șantierele de referință prezentate, Reckli și-a confirmat competența în domeniu, dar și gama extinsă a produselor sale.

Holcim a susținut prezentarea: „Gama de betoane speciale Holcim România”. Deschiderea evenimentului a început printr-o trasmisie live dintr-un șantier din Cluj-Napoca, unde Holcim a început turnarea betonului special Chronolia. După doar 2 ore au revenit cu transmisia live pentru a arăta decofrarea cu succes a elementului din beton.
Chronolia este o soluție ideală pentru procese de construcție sau reparații rapide, eficiente și durabile deoarece permit o ușoară punere în operă, o decofrare rapidă, respectiv darea în folosință rapidă în cazul platformelor.

În baza feedback-ului obținut de la participanti, există mari șanse de a se organiza si ediția a II-a a evenimentului “Parteneri de încredere” cu Doka România.