80% din restaurantele si cafenelele din Romania dau faliment in primii 5 ani de functionare

Potrivit unui studiu realizat de asociatia HORA, investitiile HoReCa din Romania sunt business-uri riscante in conditiile in care 80% din restaurantele si cafenelele deschise la noi in tara dau faliment in primii 5 ani de functionare. Si mai grav este faptul ca in 60% din cazuri falimentul survine in primele 9 luni de la deschidere.


Cate restaurante si cafenele s-au construit/amenajat in acest an in Romania?

Aceasta statistica este ingrijoratoare din mai multe puncte de vedere: in primul rand pentru ca vine cu un grad de risc ridicat asumat de investitori, cu lipsa stabilitatii la locurile de munca din sector, dar si cu un procent foarte scazut din venituri cheltuite de romani in restaurante si cafenele.

25% din cele 3977 de proiecte monitorizate in ultima luna au fost investitii HoReCa. Oferteaza-le acum!

Daca spaniolii aloca din veniturile lunare aproape 15% pentru a lua masa si a-si bea cafeaua in oras, majoritatea romanilor nu isi permit acest lux, doar o medie de 1,1% din salariul lunar din Romania mergand pe iesiri la cafenele si restaurante. Media in Uniunea Europeana este de 6,8%. Cu toate acestea, afaceri de acest gen sunt foarte populare, iar la nivel national sunt actualizate si identificate lunar sute de proiecte de acest gen.

Afla ce restaurante, cafenele, pensiuni sau hoteluri se construiesc sau amenajeaza in zona ta!